Ovog proleća trend nošenja pruga vraća se u velikom stilu. Prada je lansirala upečatljivu prolećnu kolekciju u kojoj je sve prugasto – od haljina, suknji, cipela, preko šešira do detalja poput prugastih “repova” koje su manekenke nosile u rukama. Osim Prade, odevne predmete na pruge smo mogli videti i na prolećnim pistama mnogih drugih poznatih dizajnerskih brendova među kojima se posebno izdvajaju Marc Jacobs, Moschino, Luisa Beccaria, Giles, Etro i Vivienne Westwood. Svaki od njih je pruge predstavio na svoj način, kombinacijom različitih materijala i boja, dajući nam odrešene ruke da izaberemo kako ćemo ih nositi.

Pruge jarkih boja poput crvene, plave, zelene, žute i narandžaste na neutralnoj pozadini ili pruge kao sama pozadina svakako će biti nezaobilazan detalj ovog proleća. Stoga, bilo da više volite horizontalne ili vertikalne, široke ili uske, na cipelama, tašnici ili prolećnoj haljini, ne zaboravite da dodate bar jedan prugasti detalj svom prolećnom outfit-u.


Milica Nedeljković Venoma je student ekonomije iz Beograda i autor bloga Venoma’s Fashion Diary. Obožava slatkiše i shopping, a inspiraciju traži na modnim pistama poznatih kreatora. Provodi svoje dane negde između fakulteta, kafića i večite potrage za najnižim cenama i najboljim ponudama u gradu.

Comments