#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Makeup proizvodi koji su nam neophodni ove zime!

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Srpski dizajneri učestvuju na Londonskoj nedelji mode koja traje od 15. do 19. februara 2013. godine u okviru programa International Fashion Showcase. Naime, British Council je kontaktirao Srpsku ambasadu u Londonu, koja je preko Ministarstva inostranih poslova pokrenula saradnju sa modnim studiom Click oko promocije srpskih dizajnera na London Fashion Week-u.

Ivana Pilja designer Promocija srpske mode i umetnosti na Londonskom Fashion Weeku

Ivana Pilja

British Council je u leto 2012. godine raspisao konkurs za prezentaciju mladih internacionalnih dizajnera u saradnji sa svojim ambasadama u okviru programa International Fashion Showcase. Beogradska nedelja mode i MS Click su kao nosioci ovog projekta na poziv Ministarstva inostranih poslova učestvovali na ovom konkursu i dobili najviše ocene za svoju aplikaciju. Rezultat tog višemesečnog rada je da će se tokom trajanja London Fashion Week-a  predstaviti naša tri alternativna dizajnera mlađe generacije – Ana Ljubinković, Ivana Pilja i Georga Styler, čiji su modeli demarkirani originalnim autorskim promišljanjima,  sublimirani u jedinstveni estetski okvir koji kreira ilustrator Vesna Pešić.

ANA LJUBINKOVIC the designer photo Milos NAdazdin Promocija srpske mode i umetnosti na Londonskom Fashion Weeku

Ana Ljubinković

S obzirom da je London jedan od svetkih modnih centara, a Londonska nedelja mode najbitniji svetski modni događaj za nove i mlade dizajnere, velika  je privilegija što je srpski tim dizajnera prošao ovaj zahtevni konkurs i što učestvujemo na ovom projektu među 27 zemalja sveta, jer će našu izložbu  moći da vide vrhunski stručnjaci iz celog sveta, što je retka prilika za naše umetnike.

Izložba će trajati od 13. do 19. februara, tokom London Fashion Week-a, u Srpskoj kući, u samom centru Londona (gde je organizovana i promocija Srbje tokom Olimpijskih igara).

photo nikola sokolov portraits1 Promocija srpske mode i umetnosti na Londonskom Fashion Weeku

George Styler

Izložbu prati i specijalno izdanje magazina FAAR posvećenog ovom projektu i Londonskoj modnoj sceni.

Projekat je realizovan u saradnji sa SIEPA-om, Ministarstvom spoljnih poslova i Ministarstvom kulture u Vladi Republike Srbije, British Council-om (Srbija) i Ambasadom Republike Srbije u Londonu.

Editors choice