Najbolja stvar kod inspirativnih reči, koje su u različitim periodima svojih života i karijera izgovarali slavni ljudi, je činjenica da je u njima upakovano toliko mnogo mudrosti u samo par reči. Neke od njih mogu zaista da podstaknu na razmišljanje i otvore naš um ka novim stvarima, a samo čitanje takvih citata može da vam donese “eureka!” momenat. Pogledajte koje smo to rečenice izdvojili ovde i ukoliko pronađete neku koja vas istinski dotiče, zapišite je, tako da u budućnosti možete da joj se vraćate kada god vam zatreba malo motivacije.

“Svi naši snovi mogu da postanu stvarnost – ako imamo hrabrosti da ih pratimo.” Volt Dizni (Walt Disney)

“Veliki umovi diskutuju o idejama. Prosečni umovi diskutuju o događajima. Mali umovi diskutuju o ljudima.” Eleonor Ruzvelt (Eleanor Roosevelt)

“Ne pitajte šta vaša zemlja može uraditi za vas – pitajte šta vi možete uraditi za svoju zemlju.” Džon F. Kenedi (John F. Kennedy)

“Retki su oni koji vide svojim sopstvenim očima i osećaju svojim sopstvenim srcima.” Albert Ajnštajn (Albert Einstein)

Slika 1.2 Pronađite inspiraciju u ovim citatima

Zastanite, udahnite duboko, i – osmeh! Život je lep

“Promašio sam više od 9,000 gađanja u svojoj karijeri. Izgubio sam skoro 300 utakmica. 26 puta bilo mi je povereno odlučujuće gađanje na utakmici i promašio sam. Gubio sam iznova, i iznova, i iznova u životu. I to je razlog zašto sam uspeo.” Majkl Džordan (Michael Jordan)

“20 godina od sada, više ćeš biti razočaran stvarima koje nisi učinio, nego onima koje jesi. Zato odveži čvorove. Isplovi iz sigurne luke. Uhvati pasate u svojim jedrima. Istražuj. Sanjaj. Otkrivaj.” Mark Tven (Mark Twain)

“Ne znam koji je ključ uspeha, ali ključ neuspeha je nastojanje da ugodite svima.” Bil Kozbi (Bill Cosby)

“Budi ono što jesi i govori ono što osećaš, jer oni koji mare za to – nisu važni, a oni koji su važni – ne mare.” Dr. Sus (Dr. Seuss)

“Žene uzornog ponašanja retko kroje istoriju.” Eleonor Ruzvelt (Eleanor Roosevelt)

“Velike duše su uvek nailazile na žestoki otpor osrednjih umova.” Albert Ajnštajn (Albert Einstein)


Maja Vuković je definicija rastresenosti. Prečesto ozbiljna, nedovoljno luckasta. Prihvata promene, ali ih prezire. Idealista. Ne stiže da dovrši započetu misao, jer je već naredna demantuje. Voli pravila, šablone, koncepte. Manire. Čokoladne torte. I svako novo jutro.

Comments