Mi žene, iz nekog neobjašnjivog razloga, baš volimo da krademo odeću od svojih momaka. Bilo da su u pitanju košulje, duksevi ili farmerke (pa tako je i nastao boyfriend jeans!) nama je sve to nekako slatko, neodoljivo, a kada obučemo tako nešto, ne samo da se osećamo lepo i voljeno i kao da smo uvek sa svojim dragim, već mislimo i da smo mnogo “kul”. Pa dobro, neke devojke to zaista umeju da nose.

No, čak i da nemate dečka ili brata po čijem ormaru biste mogle da “kopate” – tu je vaš tata! Verujte, tate imaju tako mnogo stvari koje ili možemo i same da nosimo ili koje nas jednostavno mogu inspirisati da nešto slično pronađemo i kupimo za sebe. Ne verujete? “Čekirajte” našu listu i, gle čuda, nešto sa spiska sasvim sigurno već odavno nosite, a da niste ni znale da je to karakteristično baš za naše tate.

“Dad Jeans”

Nosile smo tzv. “mom jeans”, pa zašto ne bismo i “dad jeans”? E sad. Ako možete bukvalno da uzmete tatine farmerke to je odlično, jer će biti taman onoliko koliko treba iznošene, izbledele, vrećaste… Ali, ako su vam prevelike, onda makar pronađite model u radnji koji je na tu “foru” i uživajte u dašku muškosti u svom ženstvenom stilu. Znate već, kombinacija boyfriend/dad džinsa i visokih potpetica je tako moćna! I, još nešto, u farmerke obavezno uvucite to što nosite gore jer – tako tate rade!

Kaiš – stalno!

Bez obzira na to da li im kaiš zaista treba ili ne, tate ne mogu bez njega. To je valjda neko staro modno pravilo koje je njima prosto usađeno i to je to. Pa dobro, ovo može biti dobar modni dodatak i svakoj našoj odevnoj kombinaciji. Još ako ima zanimljivu šnalu… To je to! Ček’, ček’, da proverimo mi ima li naš tata nešto interesantno u fioci…

Mokasine

Mokasine nas nekako asociraju na mušku obuću, ili je makar pre bilo tako. No, naravno da nećete pozajmljivati obuću od svog tate (verovatno vam je velika), ali i u ženskim radnjama možete pronaći obuću koja liči na mušku i time “začiniti” svoj stil. Spoj muških i ženskih komada uvek je zanimljiv i šik.

Comments