Providne torbice, mantili i kišobrani su se već odomaćili na modnoj sceni, ali sada ih u stopu prate i providne cipele. Pritom ne mislimo na providnu štiklu već na celu cipelu, koja je najvećim delom sačinjena od plastike ili gume. Gumene baletanke i sandale za plažu nose se već nekoliko godina, te se već postojeći trend modifikovao u cipele od providne gume.

Ono što su dizajneri želeli da naprave je cipelica nalik Pepeljuginoj, da izgleda kao da je sva od stakla. Svesni toga da staklo nikako nije zgodno za nošenje, upotrebili su druge materijale koji odaju sličan efekat. Fino obrađena guma našla se kao odlična zamena.

Pročitaj tekst – Osam razloga da ne nosiš štikle (1. deo)

Cela providna Providne cipele

Pepeljugina cipela

Zute Providne cipele

U kombinaciji sa modernom neonžutom bojom

Pored cipela i sandala, sada i vaše omiljene starke možete naći u ovom bezbojnom izdanju. Možete ih nositi na bosu nogu, ali i uz čarape zanimljivih boja i dezena.

Starke Providne cipele

Za lagani, bosonogi hod

Dok je ovo transparentno ludilo obuzelo mnoge dizajnere, ostali su providne cipele proglasili modnom katastrofom. Kao i uvek, ukusi su različiti te su se baš ovakve cipele dopale mnogim damama.

Ako se i vi odlučite da ponesete jedne providne cipele, prethodno se uverite da su vam stopala negovana i uređena, jer se u ovoj obući vidi baš sve!

Crne Providne cipele

Elegantne crne

Bodlje Providne cipele

Bodlje kao nezaobilazan detalj

Crvene tufne Providne cipele

Uz dodatak veselih boja i tufni

Bele Providne cipele

Slažu se uz sve

Izvori fotografija: tumblr.com, fashionista.com, cendalrose.uk, fashionshoes.com


Zorana Cvetković – brbljiva devojčica u duši satkanoj od suprotnosti- rođena u minut do dvanaest poslednjeg dana u godini a užasava je stav „završiću to kasnije“. Plaši se visine a neostvarena želja joj je skok padobranom. Zimsko dete koje obožava sunce i vrelinu. Ne želi da odraste. Slatkiši, lepo pisana reč, ljubav i moda- tako malo za sreću treba.

Comments