5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Er Srbija želi dobrodošlicu prvim ženama pilotima u istoriji srpske nacionalne aviokompanije, za tri žene koje započinju svoju obuku za let komercijalnim avionima.

Od 6. januara, pilot Danijela Miletić započela je obiman program obuke u Nemačkoj kako bi upravljala avionima Er Srbije Erbas A319 i A320.

Obuku će sprovesti Erberlin, drugi po veličini avioprevoznik Nemačke, uz nastavu iskusnih pilota-instruktora i jednu od najnaprednijih dostupnih tehnologija simulacije leta.

1 Danijela Miletic Prve žene piloti u Air Serbia

Danijela Miletić

Druga žena pilot, Biljana Savić, započela je sličnu obuku juče u Beču, dok će Er Srbija od sledećeg meseca obučavati trećeg pilota, Ivanu Milojević, da upravlja avionom ATR 72.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije je izjavio: “Ponosni smo što će tri ženska pilota raditi za Er Srbiju kao deo našeg visoko kvalifikovanog i profesionalnog pilotskog tima”.

“Ovo je značajna prekretnica u istoriji vazduhoplovstva Srbije i pokazuje našu posvećenost pružanju jednakih mogućnosti svima, što je i osnovna vrednost Er Srbije. Ovi piloti su rangirani na osnovu svojih sposobnosti i to je ono što predstavlja novu Er Srbiju”, rekao je on.

Sva tri pilota maštala su o letenju još od detinjstva.

38-godišnja Danijela počela je da leti ultralakim motornim avionom (ULM) pre četiri godine i oktobra 2012. položila završni pilotski ispit u belgijskom Vazduhoplovnom koledžu u Ostendeu. Od tog dana, ona je letela  poslovnim avionima marke Embraer za nemačku aviokompaniju.

2 Biljana Savić Prve žene piloti u Air Serbia

Biljana Savić

“Mada je za žene tradicionalno bilo teško da postanu piloti, vremena su se promenila”, rekla je Danijela. “Er Srbija ukida granice i ja sam ponosna što sam deo ove uzbudljive promene.”

27-godišnja Biljana je takođe ispunila svoj san iz detinjstva da postane pilot. Sa preko 11 godina iskustva letenja do danas, ona je trenutno kvalifikovana da upravlja avionom Cesna C525.

“Kao mala, sa majkom sam putovala avionom i tada su me pozvali u kokpit. Od tog trenutka, znala sam da je moja sudbina da postanem pilot i počela sam da letim sa 16 godina”, kaže Biljana. “Zahvaljujem Er Srbiji za ovu fantastičnu priliku da unapredim svoje veštine i karijeru.”

32-godišnja Ivana leti od 1999. i obučavala se u Jatovoj Pilotskoj akademiji, pored školovanja u Londonu. Njen izbor karijere bio je inspirisan uspehom njenog oca kao pilota.

“Moj otac je pilot i ja sam uvek želela da idem njegovim stopama. Rad za našu nacionalnu aviokompaniju je stvar ponosa i uzbuđena sam zbog obuke za pilotiranje na avionima ATR-72 Er Srbije.”

Gospodin Kondić je dodao da je mogućnost obuke pilota sa Erberlinom direktan rezultat partnerstva Er Srbije sa Etihad ervejzom.

3 Ivana Milojevic Prve žene piloti u Air Serbia

Ivana Milojević

“Erberlin je takođe akcionarski partner Etihad ervejza i kroz to partnerstvo imamo pristup iskustvu i veštinama koji nam inače ne bi bili dostupni. Partnerstvo sa Etihad ervejzom nam pomaže da izgradimo tim svetske klase profesionalaca u aviosaobraćaju.”

“Sa ambicioznim planovima za proširenje naše saobraćajne mreže širom sveta, mi nastavljamo da tražimo talentovane srpske pilote sa pravim veštinama, kvalifikacijama i stavovima, a koji bi se pridružili našoj aviokompaniji.”

Er Srbija nedavno je potvrdila svoju narudžbinu za 10 Erbas aviona tipa A320 Neo koji po ceni iz cenovnika koštaju jednu milijardu američkih dolara, a koji treba da budu isporučeni između 2018. i 2020, stvarajući tako modernu i ekonomičnu flotu koja će pomoći osnovnom cilju aviokompanije – da postane vodeći prevoznik u regionu.

Editors choice