Hot topics

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

U susret praznicima: 10 razloga da dragoj osobi (ali i sebi) nešto pokloniš – već danas!

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

Ne “izlaziš” iz patika? Predstavljamo ti model koji ćeš ove zime obožavati – i nositi svakog dana!

Tijana @flawless_mess_ i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual & business jesenje autfite

Feel&Taste: Hrvatska iz drugog ugla

Želiš kreditnu karticu? Evo šta sve treba da znaš!

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

Šta mi još od opreme može biti korisno?

Obavezno moraš nabaviti jednokratne jastučiće za grudi. Tokom dojenja, curenje mleka je česta pojava, te kako ti odeća ne bi bila mokra, a i kako ti ne bi bilo neprijatno, jastučići su doslovno spas! Udobni, mekani i dermatološki testirani, takođe pomažu i da ti se bradavice dodatno ne iritiraju odećom.

U čemu i kako da čuvam “izmuzeno” mleko?

Philips Avent u svojoj ponudi ima vrlo zgodne čašice za skladištenje mleka, po kojima se može pisati, kako bi znala od kad mleko stoji, a kompatibilne su i sa Philips Avent pumpicama kao i sa cuclom.

Osim čašica, takođe možeš koristiti i kesice za skladištenje “izmuzenog” mleka. Avent kesice su prethodno sterilizovane tako da se mogu koristiti odmah, a pogodne su za čuvanje i u frižideru i u zamrzivaču.

Da li postoji hrana koju treba da izbegavam tokom dojenja?

Prema sajtu WebMD, vrste riba koje imaju veći procenat žive, zatim hrana koja je začinjena i ljuta, kao i kofein, bilo bi dobro izbegavati tokom dojenja.

philips avent 3 Evo šta možeš da očekuješ prvih dana nakon porođaja!

Da li je istina da dojenje sagoreva kalorije?

Da, tačno je! Višak kilograma koji se javio tokom trudnoće može lako da se istopi u periodu dojenja. Dojenjem majka u proseku sagori 200 do 500 pa čak i više kalorija na dan.

A šta kažu mame?

Inače, da dojenje može zaista biti zahtevan i težak proces, znaju i naše glumice i voditeljke, Marija Veljković i Kristina Radenković.

„Prvi emotivni momenti koje pamtim kada su moja deca u pitanju, vezani su za dojenje. Nema sumnje da je dojenje najzdravije i najkorisnije za naše bebe. A ja se i danas sećam naše prve “konekcije”, prvog podoja, sa svo troje. Ta konekcija, prepoznavanje, ljubav, maženje, to je neopisivo osećanje. Đurađa sam dojila 14, Rosu 18, a Nevu 13 meseci. I veoma sam ponosna na to. Tokom celog perioda dojenja sa svo troje imala sam, kako u šali volim da kazem, najbolju drugaricu, a i podršku – Philips Avent pumpicu za dojenje. Družile smo se svake večeri kad beba legne da spava, a i kada sam počela da radim.“, izjavila je Marija Veljković.

Marija i deca 2 1 Evo šta možeš da očekuješ prvih dana nakon porođaja!

Kristina se, s druge strane prisetila svojih najvećih briga – hoće li imati dovoljno mleka, kako će se nositi sa mastitisom i brojnih drugih, ali sve ih je uspela savladati i obezbediti svojoj devojčici najbolji početak u ishrani.

Kristina i Tara2 1 Evo šta možeš da očekuješ prvih dana nakon porođaja!

„Držeći u rukama centar svog sveta, životić koji je dao smisao životu mislim se koliko sam ponosna na obe, što uprkos početnim problemčićima nismo odustale nijedan dan jedna od druge i što sam je samo i isključivo dojila 15 meseci. Iako je bio izazov, bodrile smo jedna drugu i dojenje je preraslo u najlepše životno iskustvo. Pored svega, hvala i Philips Aventu što nam je olakšao i ulepšao naše prve zajedničke momente“, izjavila je Krstina Radenković.

Editors choice