AFA Asocijacija (Assotiation for Affirmation of Women’s Potential and Networking), koja je posvećena kreiranju platforme za povezivanje žena i njihovo aktivno učešće u društveno važnim projektima, na današnjoj konferenciji za medije predstavila je teme i učesnice prvog Samita ženskog liderstva (Women’s Leadership Summit). Samit će se održati u Beogradu, 25. i 26. oktobra 2017. u hotelu Radisson Blu i okupiće najuticajnije žene iz različitih oblasti: nauke, biznisa, administracije, obrazovanja, medija, umetnosti i kulture sa ciljem razmene iskustva sa predstavnicama drugih industrija kako bi se podstakao javni dijalog o snažnijoj zastupljenosti žena u javnom i poslovnom životu u Srbiji. Samit će otvoriti potpredsednica Vlade i ministarka za infrastrukturu i građevinarstvo  a kao počasne gošće, obratiti i princeza Katarina Karađorđević i Andrea Lekić, kapiten nacionalne reprezentacije i najbolja rukometašica sveta u 2013. godini.

AFA Asocijacija Samit ženskog liderstva Prvi Samit ženskog liderstva na temu Digitalizacija i tehnološke inovacije kao šansa za brži razvoj društva i aktivniju ulogu žena

 “Cilj Samita je da jednom godišnje okuplja žene iz različitih oblasti i da im omogući da se povežu i da razmene iskustva. Tokom dva dana učestvovaće 80 uspešnih žena  iz različitih oblasti, a na Samitu će se obratiti Sonja Liht, predsednica Fonda za političku izuzetnost i Spoljnopolitičkog saveta Ministarstva spoljnih poslova, Betsy Nelson, potpredsednica EBRD kao i Rina Bart Tal, predsednica i osnivač Izraelske ženske mreže, koje će govoriti o tome zašto je važno da se žene povežu i da saradnju postave kao prioritet”, izjavila je Žaklina Nikolić-Kušić, osnivač AFA asocijacije. “Kako je glavna tema digitalizacija, uvodno predavanje će održati  francuski futurista Jean-Christophe Bonis i Dr. Jochen Gross, Data Analitics direktor u Simensu , koji će nam približiti kako će naučna i tehnološka dostignuća da utiču na promenu života i poslovanja.” 

AFA Asocijacija Samit ženskog liderstva 2 Prvi Samit ženskog liderstva na temu Digitalizacija i tehnološke inovacije kao šansa za brži razvoj društva i aktivniju ulogu žena

Realnost je da se društvo bori sa nejednakošću polova prilikom zapošljavanja, isplata zarada, ostvarivanju zakonskih prava i socijalnih benefita, zbog čega je važno uspostaviti društveni konsenzus o kreiranju platforme koja će ženama širom zemlje omogućiti da ostvare bolju privatnu i profesionalnu budućnost za sebe i svoje porodice. Jedan od načina da se širi društveni dijalog pokrene je umrežavanje žena koje imaju odgovarajuće znanje, iskustvo i motivaciju da na ovom problemu rade sa predstavnicima državnih institucija, poslovne i akademske zajednice i ličnostima iz javnog života.

Glavni cilj Samita je da okupi samosvesne, proaktivne žene koje su zainteresovane da se kontinuirano edukuju, informišu, razvijaju svoje potencijale, aktivno učestvuju i menjaju društvo na bolje. Povezivanje i neprekidna edukacija, razmena ideja, znanja i iskustava kao i lični razvoj, osnova su za ostvarivanje uspeha u svim oblastima života.

Vesna Damjanić RTS Prvi Samit ženskog liderstva na temu Digitalizacija i tehnološke inovacije kao šansa za brži razvoj društva i aktivniju ulogu žena Mr.Sci .Med . Jasmina Knežević Bel Medic Prvi Samit ženskog liderstva na temu Digitalizacija i tehnološke inovacije kao šansa za brži razvoj društva i aktivniju ulogu žena

AFA Asocijacija inicira saradnju sa svim društvenim činiocima kao i sa kompanijama koje prepoznaju značaj ovog potencijala, a jedna od njih je i kompanija IKEA.

“Zadovoljstvo nam je da podržimo napore AFA ženske mreže na podizanju svesti i podsticanju dijaloga o temi jednakosti u društvu. U kompaniji IKEA verujemo da je jednakost osnov ljudskih prava i posvećeni smo stvaranju inkluzivne kulture gde su muškarci i žene podjednako vrednovani za svoj doprinos, i radujemo se što ćemo na Samitu imati priliku da podelimo detalje kako unutar kompanije radimo na ovu temu i da čujemo druge primere dobre prakse”, izjavila je Maja Vujašković Đureinović, PR i menadžer za komunikacije, IKEA.

Maja Vujašković Đureinović IKEA Prvi Samit ženskog liderstva na temu Digitalizacija i tehnološke inovacije kao šansa za brži razvoj društva i aktivniju ulogu žena

Na sajtu www.afa.co.rs se nalazi program prvog Samita ženskog liderstva, kao i dodatne informacije o programu AFA Asocijacije.

Comments