Mesecima već razmišljate o promeni posla i pokretanju sopstvenog biznisa. Dosta vam je šefova, direktora, neredovnih isplata i nerazumevanja koje imaju za vaše probleme. Pokušali ste, ćutali, trudili se i onda shvatili da vam je dosta i da niste pokušali ono najvažnije: da ostvarite svoje snove. Da svoju ideju davno smišljenu konačno sprovedete u delo.

Evo kako to da uradite, a da ne odlepite od količne stresa zbog ovog drastičnog koraka.

Igra na sigurno je glupost

Bez obzira na to da li ste odlučili da pokrenete sopstevni biznis ili da se oprobate u nekom umetničkom poslu, uvek će se naći gomila ljudi koja će tačno znati da vam kaže šta treba da uradite. Kao na primer, da je posao koji imate sigurna stvar i da treba da budete zadovoljni redovnim mesečnim prihodom. Zaboravite na reč sigurnost, nije toliko strašno ako nemate svakog trenutka sigurnost. Ako ne pokušate, nikada nećete znati.

Ne postoji sutra

Zaboravite na tu sigurnu zonu sledeće godine, sledećeg meseca, sledeće nedelje. Intenzivno mislite o tome i osećate da je pravi trenutak, ako ne pokušate sada, kada ćete. Ne sutra, danas.

Odbijanje znači uspeh

Preuzeli ste sudbinu u svoje ruke, okrenuli ste novi list, ali vaše ideje nemaju odjeka. Koga ste pitali, sa kim ste razgovarali. Idite dalje, tražite. U jednom trenutku ćete naići na nekoga ko razume vašu viziju.

actionpointstoliveyourdreams3 1398257917 Put do uspeha: Recite ne dosadnom poslu i krenite u nove pobede

Povežite se

Bez obzira na to u kakvu vrstu posla se upuštate, povežite se sa ljudima koji će vam biti potrebni u tom poslu i koji vam mogu biti od pomoći. Tu je internet pretraživač i bacite se u potragu, kontaktirajte ih.

Akcija

Predstavili ste svoj plan, upoznali ste i kontaktirali prave ljude, vreme je da se krene u akciju. Krenite! Ukoliko ne krene kako treba, pokušajte drugi put, pronađite drugi način, jedan, dva, tri puta. Rim nije izgrađen za jedan dan, ali prva cigla je postavljena za sekund. Sve što treba da uradite jeste da postavite tu ciglu.

Maja Bunčić

Comments