#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Put do uspeha: Šta posle diplomiranja?

Put do uspeha: Šta posle diplomiranja?

Konačno je vašim mukama došao kraj! Nakon toliko godina, diploma je u vašim rukama i više nikada nećete morati da uzmete knjigu u ruke, osim ukoliko to sami ne poželite!

Ok, ali šta sad? Šta sad da radite svaki dan? Više nema čitaonice, studentskih žurki i ekskurzija, kolege iz druge grupe?

Koji je sad smisao vašeg života? Možete da počnete da tražite posao. Pripremite se na stotine odbijanja, suočavanja sa najgorim nepravdama i budite srećni ukoliko dobijete i minimalac uprkos tome što radite duplo više od ostalih. Jer hvala bogu da uopšte imate posao, jer većina vaših vršnjaka ga nema.

Ne očajavajte i ne padajte u depresiju. Ovo je vreme za slavlje.

Suočite se sa budućnošću

Ukoliko već nemate zagarantovan posao nakon diplomiranja, sigurno brinete da ga nikada nećete ni naći. Ono što je važno jeste da nastavite i ne odustajete! Normalno je da strahujete i da želite da što pre počnu da se isplaćuju godine vašeg napornog rada i truda na fakultetu.

Dobra ideja je da napravite plan. Gde ćete aplicirati, kad, kako, kome ćete se obratiti, kada imate razgovor u kojoj firmi i slično. Kada imate jasan plan, sa rokovima i datumima, lakše ćete pratiti svoj napredak i postignuća.

jobsclassifieds 660x450 Put do uspeha: Šta posle diplomiranja?

Razmišljajte unapred

Verovatno vam se čini da su skoro sve vaše kolege, osim vas, nekako našle svoj posao iz snova. Umesto da krivite veze, roditelje ili druge faktore za koje mislite da su njima pomogli, a vama ne, znajte da se zapravo samo nekolicini posrećilo, a većina deli vašu sudbinu.

Zato, ukoliko vam iskrsne neki posao koji nije baš ono o čemu sanjate, prihvatite ga. Često je nemoguće ostvariti snove iz prve, već do toga morate doći zaobilaznim putem. Zato prihvatite i taj posao koji nije ono što ste oduvek želeli, ali koji vam može odškrinuti vrata i omogućiti da zakoračite u taj svet o kome sanjate.

Vežbanje

Lenjivci, ukoliko vam fali motivacije da se pokrenete, neka to bude bar zbog vašeg posla iz snova. Kada se nađete u ovom procesu traženja posla sigurno ćete biti pod stresom, zato izaberite tip treninga po svojoj meri i pomozite sebi da se smirite i oslobodite negativne energije. Ne moraju to biti naporna vežbanja. Izaberite jogu, meditaciju, šetnju po prirodi. Važno je samo da budete aktivni i da se rešite negativnih misli.

emotionnel 7 Put do uspeha: Šta posle diplomiranja?

Sreća i zdravlje

Još jedan važan aspekt kada je smanjivanje stresa u pitanju jeste vođenje računa o zdravlju. Jedite zdravu hranu, vežbajte i spavajte dovoljno kako bi vaš organizam pravilno funkcionisao.

Naravno da je važno da ostvarite snove i životne ciljeve, ali sve gubi smisao ukoliko ne uživate u životu.

Kad god imate slobodno vreme iskoristite ga da sa prijateljima odete na ručak, prošetate sa partnerom, počastite se sladoledom.

Verujte, jednom kada nađete posao, kajaćete se što period kada niste imali posao niste bolje iskoristili da se zabavite.

Posao često podrazumeva da ćete morati da zaboravite na većinu stvari koje su vas ranije zabavljale, zato dok se to ne desi, nauživajte se u životu!

Lenka Gatić

Editors choice