Ukoliko si jedan od onih tipova koji ne vole dok im šef dahće za vratom i nikako nisi pristalica gužvanja u gradskom prevozu i sendviču između dve osobe, onda se rešenje za tvoje probleme nalazi kod kuće.

Rad od kuće ima svojih mana i vrlina i svakako može biti uspešan ukoliko se potrudite da pronađete svoje mesto na online nebu, tačnije: posao u virtuelnom preduzeću.

179 Rad od kuće: Malo kretanja, dosta ulaganja!

Obnovite svoj CV

Veoma je važno da CV bude odrađen kako treba i da dodate najnovije stavke. Biti odgovoran po pitanju posla podrazumeva da pored završenog fakulteta za određeni posao, posedujete i tehnološke veštine i znanja.

Istaknite sposobnost rada od kuće, a takođe dokažite da ste samostalni, kao i dovoljno vispreni da radite preko žice sve što neko radi na licu mesta.

Budite konkretni u pretraživanju   

Kada kucate “search” na Googleu, obavezno stavite konkretne pojmove koji vas interesuju. Proverite tačnost predloženog posla i koji su uslovi, kako ne biste bili prevareni.

Rad od kuće ne treba da se odnosi na rad za džabe. Koristite u pretraživanju ključne reči: “virtuelni posao” ili “posao na daljinu”.

Prevare su dosta rasprostranjene, pa ne dozvolite da i vi budete žrtva internet provera.

Poveži se sa ostalim kompanijima, saradnicima

Biti u kontaktu najvažniji je segment ovog posla. Putem društvenih mreža informišite se o radu kompanije, a takođe stupite u kontakt sa saradnicima kako bi podelili iskustva i možda vam dali neki dobar savet.

Sredite dom!

Ukoliko radite od kuće, ne znači da u vašem domu treba da vlada ršum i lom. Baš naprotiv, red u enterijeru znači sklad u mozgu i pravilno razmišljanje. Tako ćete biti organizovaniji i znati gde vam šta stoji.

259 Rad od kuće: Malo kretanja, dosta ulaganja!

Violeta Stojanović

Comments