Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Ovih dana svi koji mogu da se organizuju, rade od kuće. Savremena tehnologija to omogućava svakome ko se ne bavi proizvodnjom i terenskim radom, odnosno, svakome čiji je posao vezan za kompjuter, internet i komunikaciju. Mnoge firme omogućile su svojim zaposlenima da prenesu kod kuće odgovarajuću opremu i materijal, a mnogima je dovoljan sopstveni računar i pristup internetu. Međutim, za mnoge je rad od kuće sasvim nov koncept – koji će u budućnosti, kad sve ovo prođe, verovatno uticati generalno na promenu organizacije posla – pa im nudimo neke smernice, kako bi se lakše snašli.

rad od kuće e1584694386422 Rad od kuće: Organizuj se i ostani bezbedna

Potrebno ti je mesto za rad

Kao i ostalim ukućanima – deca prate nastavu preko TV-a i interneta, a ako oba roditelja rade od kuće, svakome je potrebno mesto za rad, odnosno, radni sto i udobna stolica. Deca u svojim sobama verovatno imaju radne stolove, ali vi niste ranije radili od kuće, pa ćete, ako pokušate da se sklupčate u fotelji iz koje uveče gledate TV, sa laptopom u krilima, brzo otkriti da vam to uopšte nije ugodno i da niste dovoljno usredsređeni. Uopšte, kućna atmosfera nije podsticajna i prva tačka fokusa vam mora biti mesto koje će do daljnjeg biti vaša “kancelarija”, makar to bio samo kutak u dnevnoj sobi ili trpezariji. Možda će biti potrebno da napravite nov razmeštaj u nekom od ovih prostora, ili da trpezarijski sto pretvorite u radni, a obedovanje preselite za manji sto u kuhinji, ali ova akcija i osmišljavanje radnog prostora, podići će nivo vaše radne energije.

Obezbedi sve što ti treba

Osim brzog interneta i dobrog računara, verovatno će vam biti potrebna veb-kamera, dobre slušalice, dodaci za pristup resursima kompanije, službeni mobilni telefon, kao i produžni kabl sa većim brojem utičnica, da biste svu tu trehnologiju priključili i punili (punjači za telefon i laptop). Takođe imajte pri ruci beležnicu (rokovnik) i olovku – nikada se ne zna kada će vam biti najbrže i najpraktičnije da nešto obavite “peške”, odnosno zapišete i ubeležite.

Editors choice