Ralph Lauren je jedan od najcenjenijih američkih kreatora, koji je čuven pre svega po luksuznim ženskim kolekcijama. Njegovo legendarno ime vezuje se sa rečima kao što su klasika i savršenstvo. Njegove kreacije su obično tzv. preppy chic, casual ali stilizovane i elegantne u isto vreme.
Počeo je u biznis industriji ali je moda, kao njegov hobi, postala njegova preokupacija i on otvara prvu radnju kravata 1967. Ubrzo posle toga, počeo je sa kreiranjem muške, a zatim 1971. i ženske odeće. Njegova imperija i danas raste, pa postoje i RL Home, Ralph Lauren parfemi i dečija linija odeće.
Za ovu sezonu, pripremio je kolekciju u kojoj prezentuje look ‘’od jutra do mraka’’, korišćenjem tvrdih tkanina ali i luksuznih. Pravi kontraste između materijala, kombinujući različite stilove od ženstvenog do muževnog.

Obuhvatio je casual chic, večernje varijante, cvetne dezene na haljinama, majicama i šalovima, biznis torbe, rukavice sa isečenim prstima, pletene džempere, velike kožne kaiše, svilu na pantalonama, košuljama i haljinama, harem pantalone, duge ogrlice, animal print, krzno na jaknama, prslucima, čizmama ili čak torbama, i večernje haljine sa šljokicama.

Ralph je prikazao jedinstvenu kolekciju koja podseća na vintidž stil, bazirajući je na poslednjim trendovima.

Comments