1/2

Da li se još uvek dvoumiš oko toga da li da se upustiš u avanturu online šopinga ili ne? Misliš da nije toliko siguran, da troši čak i više vremena od “tradicionalnog” šopinga, da nećeš moći da vratiš stvari ako si nezadovoljna, da dostava traje mesecima, a tvoji podaci mogu biti zloupotrebljeni? U tom slučaju, tu smo da “razbijemo” sve ove mitove i objasnimo ti zašto bi online šoping ipak trebalo da bude tvoj izbor!

Dakle, šta treba da znaš o online šopingu?

1. Online šoping je siguran način kupovine!

Platno-tehnološke kompanije poput Visa-e, banke i trgovci brinu o sigurnosti tvog novca i bezbednosti transakcija. Ipak, uvek je potrebno da proveriš da li web stranica online prodavnice počinje sa sigurnosnim protokolima. SSL (eng. Secure Sockets Layer) je sistem koji te automatski prebacuje na tzv. “sigurne, kriptirane stranice”, koje možeš prepoznati po dodatku slova “s” na URL adresi. To je znak da je vaša transakcija sigurna. Proveri i da li trgovac nosi oznaku Verified by Visa jer si onda sigurna da si na pouzdanom mestu.

Šta predstavlja usluga Verified by Visa?

Usluga Verified by Visa pruža dodatnu zaštitu kako biste bili sigurni da samo vi možete koristiti vašu Visa karticu za kupovinu preko interneta. Ovu besplatnu uslugu lako je aktivirati ako već imate Visa karticu.

Kako funkcioniše?

Dogovorite se o načinu verifikacije u banci koja vam je izdala karticu i aktivirajte uslugu za samo nekoliko minuta. Banka će vam možda dopustiti da birate između lozinke ili koda koji ćete dobiti porukom na mobilni telefon.

Kad se aktivira, usluga Verified by Visa štiti vas prilikom kupovine u svakoj internet prodavnici koja pripada ovom sistemu.

Kad kupujete u ovim prodavnicama, vaša kartica se automatski prepoznaje i uživa zaštitu usluge Verified by Visa.

Proverite detalje o transakciji. Proverite da li se sve odvija onako kako ste se dogovorili s bankom izdavaocem kartice.

Pratite uputstva da biste završili transakciju.

Banka izdavalac kartice proveriće sve podatke koje unesete i nakon potvrde transakcija će biti obavljena.

Za dodatne informacije o usluzi Verified by Visa posetite Visa sajt.

Kod online plaćanja sigurnost je uvek na prvom mestu!

Razbijamo 5 najčešćih mitova o online šopingu 2 Razbijamo 5 najčešćih mitova o online šopingu

2. Kompanija Visa, banke i trgovci brinu o zaštiti vaših podataka!

Podaci koje unosiš prilikom online plaćanja ostaju zaštićeni. Online trgovci uglavnom traže ove podatke: broj tvoje kartice, datum isteka i brojeve koji se nalaze na poleđini (CVV2). Više od toga ne bi trebalo da zahtevaju. Naravno, lične mere opreza su uvek dobrodošle!

3. Uz online šoping možete uštedeti dragoceno vreme!

Pokušaj da sabereš sve sate koje potrošiš dok stigneš do prodavnice, obilaziš sve radnje u tržnom centru, čekaš u redu ispred kabina, pa zatim na kasi. Ako ideš kolima tu je još i traženje mesta za parking, a ako putuješ prevozom, onda je tu čekanje na stanici, što je dodatno gubljenje vremena. Pretraživanje online je jednostavno, brzo, ugodno i zaista štedi vreme!