Čini nam se da koliko god novih informacija o nezi kose saznamo, uvek postoji neka nedoumica koju još uvek nismo razrešili. Naravno, kao žene uvek možemo da razgovaramo o kosi i uvek želimo da isprobamo nove proizvode i tehnike njenog stilizovanja – a ovog puta vreme je da se vratimo na osnove kada je nega kose u pitanju. Otkrili smo da li je zaista bolje kosu prati dva puta kako bi ona bila bujnija i čistija više dana, kao i to na koji način se pravilno pere kosa, te ako ste nezadovoljne trenutnim izgledom svoje kose, vrlo je moguće da se problem nalazi upravo u načinu na koji je perete.

Savete koje vam prenosimo pronašli smo ni manje ni više nego na TikToku (jer zaista, šta još nećemo naći na TikToku?), na profilu devojke po imenu Amy, koja se bavi negom kose. Njen video, u kojem opisuje na koji način je pravilo prati kosu ima čak preko 1,5 miliona lajkova, a po njenim iskusnim rečima – da, kosu bi trebalo prati dva puta šamponom. Iako mnogi veruju i govore kako ne bi trebalo da koristimo previše šampona, kako ne bismo pranjem skinuli prirodno ulje koje naš skalp proizvodi – istina je da bi kosu trebalo ispirati dva puta, ali na pravilan način. Prvim pranjem šamponom bi trebalo da tretiramo koren, odnosno skalp, i time sa njega skinemo neželjenu prljavštinu, dok drugo pranje služi za negu dlake i dužine celokupne kose.

Takođe, postoje i drugi faktori koji utiču na to da li bi svoju kosu trebalo da perete dva puta ili jednom, a jedan od njih je i učestalost pranja kose. Ukoliko kosu perete svaki dan, umesto u razmaku od nekoliko dana, nema potrebe za duplim ispiranjem – jer vam je kosa konstanto u stanju u kojem ne može mnogo da se isprlja. Ipak, to više važi za one sa ređom ili pak tanjom kosom, za čije se stilizovanje ne troši previše proizvoda. Sa druge strane, ukoliko imate gustu ili kovrdžavu kosu i koristite puno proizvoda za njeno svakodnevno stilizovanje, što zahteva i njeno češće pranje, preporučujemo da je operete dva puta pri svakom pranju, naravno sa posebnim fokusima na skalp i na samu dlaku nakon toga.

Comments