Mnoge žene se suoče sa proređenjem kose negde pre četrdesete godine, iako se o ženskom gubitku kose ne govori ni upola kao o muškom. Kosa je izuzetno bitan deo svačijeg fizičkog izgleda, i sve bismo mi želele da ona izgleda kao sa reklame za šampon.

Pred tobom je šest najčešćih razloga zbog kojih se kosa istanjuje, a ujedno i kako da ih preduprediš i rešiš problem ukoliko ga imaš.

Rodila si dete

Ovo je nešto što je sasvim normalno i očekivano, tako da nema razloga za brigu. Pritom, možeš da očekuješ da će ti se kosa vratiti u prethodno stanje otprilike u periodu kad tvoje dete napuni godinu dana.

Kosa ti je uvek vezana u rep

Opšte je poznato da svako preterano zatezanje kose može da je ošteti i istanji. Isto tako je i sa repom, punđama, i to naročito ukoliko ih često nosiš. To izaziva stanje zvano “alopecia” što je u prevodu istanjivanje kose zahvaljujući konstantnom zatezanju i opterećivanju iste. Skroz je u redu da s vremena na vreme zavežeš rep ili punđu, ali moraš da nađeš neki balans kako bi ti kosa dosta vremena provodila i puštena bez ikakvog “zlostavljanja”.

CelulitmitiserikosakojaopadaPrirodnarešenjazanajvećebeautyprobleme Razlozi zbog kojih tvoja kosa nije lepa i kvalitetna
Comments