5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Razvoj domaće IT industrije je u rukama žena!

Razvoj domaće IT industrije je u rukama žena!

Prostorije beogradskog coworking prostora Impact Hub ugostile su u sredu drugo izdanje konferencije “Ladies of New Business” u organizaciji magazinaNetokracija Srbija”. Više do 150 učesnica i po koji učesnik, imali su priliku da čuju razgovore i predavanja uspešnih poslovnih žena, mama i tata, preduzetnica i predstavnica organizacija koje se bave promocijom ženskog preduzetništva i edukacijom žena u IT industriji. Napravivši osvrt na mnogobrojne prilike i izazove, diskutovalo se i o tome zašto danas nemamo više žena koje se odlučuju na pokretanje sopstvenih biznisa.

Publika 1 Razvoj domaće IT industrije je u rukama žena!

Natali Delić, CTO kompanije Vip mobile, izjavila je kako je industrija informaciono-komunikacionih tehnologija jedna od retkih koja će ženama pružiti pravo izbora, ali i mogućnost da se istovremeno posvete svom profesionalnom razvoju i svojoj porodici. “Emotivna inteligencija bitna je u digitalizaciji, to mora biti doprinos žena u IT-ju. Mešoviti timovi danas donose bolje rezultate. Čitavu industriju zahvatio je deficit kvalitetne i obučene radne snage, stoga je naš zadatak kako ćemo uključiti i obrazovati više žena i devojaka kako bi svoj profesionalni razvoj započele upravo u tehnološkom sektoru”, zaključila je Delić.

Natali Delic Vip Mobile Razvoj domaće IT industrije je u rukama žena!

Priliku da se upoznaju sa mamom troje dečaka koja je prešla put od televizijskog producenta do frilensera i vođe tima od 60 ljudi u Beogradu, prisutni su mogli čuti za vreme predavanja Ketrin Ferari Simon koja dolazi iz kompanije Namics. Iako poreklom iz Sjedinjenih Američkih Država, Ketrin je svoj profesionalni razvoj odlučila da nastavi u Srbiji pokrenuvši umeđuvremenu i specijalizovan program za razvoj liderskih veština kod žena, Rockstar VA.

Ketrin Ferari Simon Namics Belgrade Razvoj domaće IT industrije je u rukama žena!

“Ženama danas jeste teško kada govorimo o pokretanju sopstvenog biznisa, ali nemojte misliti ni da je u svetu bolje. Uzmimo za primer Sjedinjene Države u kojima porodiljsko gotovo da ne postoji. Lično smatram da postoje sjajne prilike koje se mogu iskoristiti baš ovde u Srbiji, ali svi skupa moramo raditi na osvešćivanju, edukaciji i podršci žena koje žele da krenu tim putem”, istakla je Simon.

Koje su danas uloge roditelja-digitalaca, otkrili su nam Dragana Vukajlović-Krstović i Boris Krstović, u razgovoru sa urednicima Netokracije Miom Biberović i Ivanom Brezakom Brkanom. Iako je prvih 6 meseci najveći izazov za svakog preduzetnika koji naizmenično menja laptop za pelene, Boris i Dragana kažu da rad putem Interneta pruža mnoge mogućnosti za provođenja više vremena sa porodicom, ali i da je bitno imati pouzdan tim koji vas u svakom trenutku može odmeniti jer nikada ne znate kakvo će vam roditeljstvo zapasti. Kroz šalu, sagovornici su zaključili da je kod dece odmalena potrebno stvoriti pravilan set vrednosti – vrednosti koje kasnije mogu pomoći i u svetu preduzetništva.

Dragana Vukajlovic Power Beat Media Razvoj domaće IT industrije je u rukama žena!

Kraj konferencije “Ladies of New Business” obeležen je i kratkom panel diskusijom koju je vodila Sonja Dakić, mama preduzetnica iz osnivač kompanije “Daj Daj Pelene”, a na kojoj su učestvovale Milica Marković iz marketinške agencije “Direct Media”, kao i Ljiljana Pavlovicova iz kompanije “SparkeIT”. Odgovorivši na pitanje zašto danas nemamo više poslovno iskusnih žena koje ulaze u svet preduzetništva, panelistkinje su zaključile da rad u informaciono-komunikacionoj i tehnološkoj industriji pruža nebrojeno više prilika za porodice i održavanja poslovnih odnosa, kao i da čitava zajednica treba više da radi na promociji preduzetništva kao zanimljivog i interesantnog puta za razvoj karijere, a ne samo iz nužde uslovljene nemogućnošću pronalaska posla.

Milica Markovic Direct Media Razvoj domaće IT industrije je u rukama žena!

U okviru konferencije “Ladies of New Business”, Netokracija Srbija pokrenula je i program mentorstva pi menu “Digitalni karanfili” u okviru kojeg je 30 devojaka dobilo priliku da se poveže sa iskusnim mentorima i mentorkama iz oblasti digitalnog marketinga, preduzetništva, finansija i medija, sa kojima će u naredna tri meseca raditi na usavršavanju svog poslovnog nastupa i prvim koracima u nekoj od ovih industrija.

Publika 2 Razvoj domaće IT industrije je u rukama žena!

Editors choice