Ako do sada niste bili ljubitelji mafina (u šta čisto sumnjamo) evo nekoliko razloga zbog kojih ćete poželjeti odmah da ih napravite i smažete.

Cokoladni mafini Recite “da” mafinima!

Ko može da odoli čokoladnim mafinima?

Lako ih je napraviti

Lijepo i jednostavno! Recite “da” mafinima, jer ih je nevjerovatno lako napraviti. Za ovu poslasticu nije potrebno milion sudova koje kasnije morate da perete, oklagija ili bilo koje kuhinjsko pomagalo. Treba vam samo dvadesetak kreativnih minuta!

Ukusna užina

Ukusni, domaći mafini odlična su užina na poslu, izletu, na plaži. Malo ko im može odoliti (a ne morate se ni truditi ako ih napravite od integralnih i zdravih sastojaka). Još jedan plus je to što vam ne treba nikakav pribor za jelo!

Idealna hrana za žurke

Još uvijek se pitate zašto biste voljeli mafine? Napravite žurku na kojoj ćete ih poslužiti i samo gledajte kako nestaju. Djeca ih vole, odrasli ih vole, lako ih je napraviti i zadovoljiti zahtjeve i onih gostiju sa posebnim režimom ishrane.

Idealna uzina uz kafu ili caj Recite “da” mafinima!

Idealna užina uz kafu ili čaj

Eksperimentisanje

Mnoge recepte za slatke pite i kolače koji se peku možete pretvoriti u recept za mafine! I sami možete biti kreativni igrajući se voćnim i čokoladnim kombinacijama. Za zdravije i hranjivije opcije koristite integralno brašno i jogurt.

Ekonomični

I vaš novčanik će voljeti mafine! Domaći mafini će izgledati i biti ukusni koliko i kupljeni, a neće biti toliko skupi. Ako imate brašno, puter i barem jedno jaje, moguće je napraviti ih. Pravljenje mafina ne zahtijeva specijalnu nabavku, jer većinu sastojaka vjerovatno već imate u frižideru. U njih dodajte kakao, čokoladu, koštuničavo ili svježe voće… ili šta god drugo vam padne na pamet!

Može ih napraviti bilo ko

Za pravljenje ukusnih mafina nisu vam potrebne vještine profesionalnih kuvara. Ne treba vam plan B, C ili D ako nešto krene naopako. Nema potrebe da učite umjetnost pravljenja savršene, pjenušave i neljepljive mase. Samo pazite da vam ne izgore i uspijeh je zagarantovan!

Pravljenje mafina nije neka majstorija Recite “da” mafinima!

Pravljenje mafina nije neka majstorija


Kristina Pantelić je studentkinja novinarstva koja vjeruje u moć univerzuma i misli. Uživa u slatkišima, čaju, čitanju blogova i nikako joj ne ide pisanje o sebi u trećem licu.

Comments