Hello Sunshine, medijska kompanija glumice Reese Witherspoon, prodata je za navodnih 900 miliona dolara. Firma je producirala popularne filmove The Wild i Gone Girl, kao i TV serije Big Little Lies, The Morning Show, Little Fires Everywhere… Kompanija je osnovana 2016. godine, u želji da Reese radi na projektima koji joj se dopadaju, prethodno nezadovoljna ulogama koje je dobijala. To joj se isplatilo neuporedivo više nego što je planirala. Početkom avgusta 2021. godine, Reese je deo firme prodala medijskoj kući Blackstone, ali uz napomenu da ona i njen investicioni partner ostanu u odboru.

Reese će sa poslovnom partnerkom Brunom Papandreom nastaviti da producira filmske i serijske projekte zasnovane na knjigama ženskih autora, a trenutno pripremaju Luckiest Girl Alive za Lionsgate/Summit, All Is Not Forgotten za Warner Bros, i Ashley’s War za Fox 2000. Ovde se neće zaustaviti, već planira da zaposli što više ženskih stvaralaca kako bi realizovala što više njihovih zamisli. Trenutno imenovano novo medijsko partnerstvo između Blackstonea i Hello Sunshine vodiće bivši direktori kompanije Walt Disney – Kevin Mayer i Tom Staggs.

“Udvostručiću napore i zaposliti više ženskih stvaralaca iz svih sfera života i predstaviti njihova iskustva. Ovo je značajan potez u svetu jer znači da su ženske priče važne”, izjavila je Witherspoon.

Uz ovo, Witherspoon će producirati i dva filma – A White Lie sa Zendayom, i dokumentarac o teniserki Martini Navratilovoj.

Comments