Split je napokon dobio modni vikend koji je falio ovom gradu. 14. i 15. lipnja na gornjoj etaži City Center One-a predstavilo se 12 finalista Split City Fashion-a. O pobjedniku je odlučivao stručni žiri: modni dizajner Adnan Hajrulahović iz studija “Haad”, uvaženi modni kritičar Nenad Korkut, vlasnica i dizajnerica modne kuće Mak, iz modnog studija “Arileo” Jurica Pirić, te vlasnica portala “Style.rs” Tatjana Đorđević. Pobijedila je finalistica Maja Podrug koja je ponijela nagradu u iznosu od 3,000 eura koju je uručila voditeljica marketinga CCo Đurđica Mitrović Jukić. Bakrorez umjetnice M. Radešić poklonila je art-direktorica Diana Rađa Beuković.

Uz finaliste, predstavila su se i tri velika imena regije: Adnan Hajrulahović iz studija “Haad” koji je oduševio elegantnom kolekcijom.

Gost iz Sarajeva Haad Regionalni Split City Fashion

Gost iz Sarajeva - “Haad”

Branka Roklicer, koja je posebno za SCF osmislila kolekciju sa licitarskim srcima koja su povezala regiju.

Predstavio se i brend, već poznat Hrvatskoj javnosti, modna kuća Mak s retrospektivom posljednjih četiri godine ljetnje kolekcije. Uz sve to, predstavio se i modni nakit DeLena.

Split City Fashion je postao ime koje podržavaju mnoga poznata imena estradne i političke scene: zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo, župan Zlatko Ževrnja, Zorica Konđa, glumica Marina Fernandez, pjevačica Žanamari Lalić, starleta Ava Karabatić, bivša Miss Hrvatske Aleksandra Grdić, Horvat Čagalj, Ana Čagalj, Stela Zubak, Kristina Lumbard, Nataša Bebić…

Gost De Lena i Aleksandra Grdić Regionalni Split City Fashion

Gost De Lena i Aleksandra Grdić

Cijeli modni vikend zaokružen je humanitarnim projektom “Ja to mogu, ja to hoću…zajedno možemo sve!!!” čije je zaštitno lice pjevačica grupe Magazin Andrea Šušnjara. Namijenjen je za pomoć Bazičnom odjelu u dislociranom djelu centra Firule koji pruža njegu i cjelodnevnu skrb korisnicima s teškom i težom mentalnom retardacijom. Dječja kolekcija koja je prikazana na samom modnom događaju oduševila je prisutne, a pogotovo male modele koji su i nosili samu reviju s velikim uzbuđenjem.

Po završetku regionalnog Split City Fashion-a već su krenile pripreme za sljedeći, u kojem bi se obuhvatilo više učesnika iz drugih država regije.

Art direktor Split City Fashion Diana Rađa Beuković Regionalni Split City Fashion

Art direktor Split City Fashion-a - Diana Rađa Beuković

Comments