WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Počelo glasanje publike za izbor najboljih influensera!

5 stvari koje sam naučila tokom studiranja, a nemaju veze sa fakultetom

16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Položaj žene u društvu nekad i sad svakako je u mnogome različit i, zahvaljujući velikoj borbi da se svest ljudi promeni, napredak je očigledan.

Ipak, iako su vrata uspeha otvorena i ženama i visoke pozicije više nisu deo naivnih maštanja, predrasude i dvostruki aršini i dalje su deo igre.

Stav sa kojim se susrećemo svakog dana jeste da je muškarac odlučan ako je oštar, a ako je žena takva, biva okarakterisana kao kučka.

Potrebno je još mnogo napora i truda da se slične teme ne guraju pod tepih i da se o njima govori, kako bi krajni cilj bila jednačina u kojoj pol neće biti relevantan. Iako postoji mišljenje da je ženstvenost neoboriv adut, mnoge žene će se složiti da je mnogo češće opterećenje i prepreka.

Pantene je u svojoj novoj reklami na dosta provokativan način skrenuo pažnju na ovaj problem i istakao nepravedan odnos prema ženama u poslovnom okruženju. Snažno se usredsredivši na suštinsku ideju, video je osmišljen tako da proizvod koji se reklamira prolazi neopaženo i time šalje poruku da društvena odgovornost treba da bude jedan od najvažnijih elemenata poslovanja svih kompanija.

“Don’t let labels hold you back. Be strong and shine.”


Vesna Marić ima pregršt razloga da veruje da je u prošlom životu bila mačka: kotrljavo R, dečiju radoznalost, sindrom “noćno ludilo”, sposobnost da se uvek dočeka na noge, obaveznu dnevnu dremku, pa čak i kandže. Zato se uvek nasmeje kada je neko nazove kučkom. I, kao što je rekla Colette: “Ne postoje obične mačke”.

 

 

Editors choice