Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

Položaj žene u društvu nekad i sad svakako je u mnogome različit i, zahvaljujući velikoj borbi da se svest ljudi promeni, napredak je očigledan.

Ipak, iako su vrata uspeha otvorena i ženama i visoke pozicije više nisu deo naivnih maštanja, predrasude i dvostruki aršini i dalje su deo igre.

Stav sa kojim se susrećemo svakog dana jeste da je muškarac odlučan ako je oštar, a ako je žena takva, biva okarakterisana kao kučka.

Potrebno je još mnogo napora i truda da se slične teme ne guraju pod tepih i da se o njima govori, kako bi krajni cilj bila jednačina u kojoj pol neće biti relevantan. Iako postoji mišljenje da je ženstvenost neoboriv adut, mnoge žene će se složiti da je mnogo češće opterećenje i prepreka.

Pantene je u svojoj novoj reklami na dosta provokativan način skrenuo pažnju na ovaj problem i istakao nepravedan odnos prema ženama u poslovnom okruženju. Snažno se usredsredivši na suštinsku ideju, video je osmišljen tako da proizvod koji se reklamira prolazi neopaženo i time šalje poruku da društvena odgovornost treba da bude jedan od najvažnijih elemenata poslovanja svih kompanija.

“Don’t let labels hold you back. Be strong and shine.”


Vesna Marić ima pregršt razloga da veruje da je u prošlom životu bila mačka: kotrljavo R, dečiju radoznalost, sindrom “noćno ludilo”, sposobnost da se uvek dočeka na noge, obaveznu dnevnu dremku, pa čak i kandže. Zato se uvek nasmeje kada je neko nazove kučkom. I, kao što je rekla Colette: “Ne postoje obične mačke”.

 

 

Editors choice