Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Dobro, rekli su vam ne, odbili su vas. Dešavalo se to svakome od nas, bar po jednom u životu. Osećaj je grozan. Nakon toga počnete da sumnjate u kvalitet svega što radite i mislite da niste dovoljno dobri ni za šta. Ali to je samo jedna od vrednih lekcija u životu i morate naučiti da se dobro nosite sa gubitkom. Niste u osnovnoj školi, pa da se srdite i durite, jer neko nije smatrao da ste podobna osoba za posao. Iskoristite to “ne” da sami sebe poboljšate i da sledeći put ne dođete u sličnu situaciju.

78291025 Rekli su vam ne? Iskoristite to!

Dozvolite sebi da budete uznemireni. To je ok, normalno je i očekivano. Niko ne očekuje od vas da budete kao da se ništa nije desilo, naročito ako ste bili ubeđeni u svoj uspeh i u to da ste bili fantastični na razgovoru. Žaljenje za propuštenom šansom prvi je korak u poboljšanju sebe za neki naredni put kada ćete se bolje pokazati.

Pokažite pristojnost i naučite koliko možete. Čak i ako vas je poslodavac odbio, jer nije smatrao da ste dobri za poziciju, treba sa njim da ostanete u dobrim odnosima, naročito ako se krećete u uzanom profesionalnom krugu. Poslodavcu se zahvalite na šansi i po mogućstvu pitajte u čemu je bio problem i zašto niste pozvani na sledeći razgovor. Možda dobijete koristan savet.

Izgradite sebe. Sada kada ste dobili feedback od poslodavca, ili ste sami razmislili i shvatili u čemu je možda bio problem, razmislite šta je pošlo naopako. Razmislite i o tome šta želite od posla. Gde se on uklapa u vaš životni plan. Šta očekujete od poslodavca. Kada budete imali jasno definisan cilj onoga što želite, biće vam daleko lakše da nađete posao kakav ste sanjali. A u isto vreme, radite na onome u čemu ste najslabiji. Neće škoditi.

Black Woman Depressed1 Rekli su vam ne? Iskoristite to!

Vodite računa o sebi. Traženje posla je samo po sebi veliki stres, a neki kažu da je i traženje posla gotovo isto kao puno radno vreme. Naporno, iscrpljujuće i često se čini kao jalov posao. Ne odustajte. Retko kad se desilo da neko nešto žarko želi i daje sve od sebe da to i ostvari, a da mu se vrata u jednom trenutku ne otvore. Zato se opustite, negujte svoje mentalno zdravlje i ne brinite. Posao će doći.


Una Hadži – Nikolić

Editors choice