Dolaze nam lepi dani i svi ti silni tekstovi o najefektnijim dijetama i najefikasnijim načinima da se rešite celulita. Ni ovaj put vrlo verovatno nećete otkriti ništa novo, naročito ne magičan trik uz pomoć koga će vaša koža ovog leta sijati od zategnutosti.

Ne, nije tako jednostavno. Da biste se rešili celulita, neprijatelja broj jedan kada je u pitanju estetika kože, morate se pridržavati nekih pravila i u njima biti istrajni. Pogledajte koja su to pravila koja se ne smeju prekršiti, ako muku mučite sa mrskim celulitom.

Uravnotežena ishrana

Razvoj celulita može biti znatno uveđan zavaljujući jo-jo efektu koji izazivaju razne dijete. Ukoliko se igrate zdravih dana, u kojima pijete isključivo sokiće od voća i povrća, vodeći se mišlju da činite dobro svom organizmu, te da ćete skinuti pride i kilograme, grešite. Ništa nije tako jednostavno, a možete imati posledice u vidu celulita na koži koji ste dobili zahvaljujuići tome što ste telu priuštili ovu količinu stresa.

Budite aktivni

Celulit se uglavnom razvija na delovima tela koji nisu previše aktivni, tako da je fizička aktivnost definitivno jedan od najboljih načina da izbegnete celulit. Bilo koja fizička aktivnost će pomoći, pa čak i šetnje.

Izbegavajte pogrešnu hranu

Hrana koja je industrijski procesuirana sadrži aditive i hemikalije koji se vezuju za nastanak celulita. Tako da jedan od prioriteta treba biti da u ishrani zaobiđete ovakvu hranu.

 Reši se celulita: Nema magičnog trika, samo stroga pravila

Izgradite mišiće

Ova stvaka podrazumeva treninge snage i izgradnju mišića na pravim mestima, kao što su butine i guza. Ovo su područja najpodložnija celulitu, te izgradnja mišićne mase u ovim regijama može biti spas, ali samo ako redovnim treninzima održavate tonus mišića.

Kontrolište stres

Kada ste u stresnoj situaciji vaše telo prizvodi koristol, hormon koji može imati veoma negativan uticaj na vaš organizam. Tada možete osetiti veću želju za hranom, te nagomilati masti na kritičnim mestima. Rešite se stresa vežbanjem, ne postoji bolji način.

Comments