Udruženje “Retro Chic” vas poziva da posetite njihovu, sedmu po redu, modnu i umetničku manifestaciju – Retro Chic Osmomartovski modni bazar – koja će se održati u Beogradu, u Galeriji Eurocentar, ul. Makedonska 30/Dečanska 5 (u pasažu) od 7. do 9. marta.

Manifestacija je posvećena Osmom martu – prazniku žena i u ponudi unikatnih radova više dizajnera istaknuto mesto imaće originalni pokloni za dame. Na bazaru će se predstaviti i mladi kreatori sa svojim prvim prolećnim kolekcijama – kao uvod u sezonu koja nam predstoji.

RADNI FLAJER Retro Chic Osmomartovski modni bazar

Nezaobilazna na njihovim bazarima, i ovaj put, biće autentična vintage moda i umetnost reciklaže

Na Osmomartovskom bazaru njihova posebna gošća, mlada dizajnerka Aleksandra Ranković, predstaviće svoje nove kreacije koje su, po svom stilu, već dobro poznate u jednom specifičnom i značajnom delu beogradske modne i art scene.

“Središte njene poetike upućuje nas u jedan zanimljiv misaoni i osećajni svet koji funkcioniše u okviru postmodernističkih praksi i strategija, ali uvek sa prepoznatljivim individualnim/autorskim pečatom. Konkretno, Aleksandra Ranković – od kolekcije do kolekcije unosi uvek nove sadržaje i detalje, čime ne samo da obogaćuje svoju poetiku, nego inovativno i inteligentno pretvara svoje kreacije u one dragocene knjige koje se uvek iznova čitaju. Tako je njena matrica zapravo jedno ekstenzivno polje sa neograničenim izražajnim, vizuelnim i značenjskim mogućnostima. Svoj provereni koncept Aleksandra Ranković primenjuje i na novoj kolekciji detalja za 2013, a inovativnost se reflektuje kroz kombinaciju savremene tehnike digitalnog printa odabranih crteža svetski poznatih umetnika, čime svaki komad (šal, kapa, torba, rukavice) transponuje od odevnog predmeta ka umetničkom delu.”

Tokom sva tri dana bazara, za ugodnu atmosferu i muzički program, pobrinuće se DJ Lucky.

Prvih 20 čitalaca koji se jave na redakcija@wannabemagazine.com sa imenom i prezimenom dobiće po jedan vaučer sa popustom na kupovinu od 10 odsto. Vaučeri će moći da se pokupe u Galeriji u toku trajanja događaja i iskoristiti za kupovinu na istom. (Napomena: popust važi za jedan artikal) 

Comments