Naša proslavljena modna kreatorka Verica Rakočević obeležila je 30 godina umetničkog rada kolekcijom “Ramonda Serbica” za proleće/leto aktuelne sezone, u Depou, u umetničkom srcu Beograda.

Ramonda Serbica Verica Rakocevic foto Slavomir Milanov 2 Revija povodom 30 godina umetničkog rada

Verica Rakočević - kolekcija “Ramonda Serbica”

Ramonda Serbica Verica Rakocevic foto Slavomir Milanov 1 Revija povodom 30 godina umetničkog rada

Verica Rakočević - kolekcija “Ramonda Serbica” prikazana je u Depou

Kolekcija je inspirisana čudesnim cvetom “Ramonda Serbica”, autohtonom vrstom, koji raste u okolini Niša, a koga je otkrio Josif Pančić. Ovaj nesvakidašnji cvet ima čudesnu moć. Nakon što ga potopite u vodu kada je potpuno uvenuo, ima moć da u potpunosti oživi.

Za kolekciju “Ramonda Serbica” urađena i serija tašni, nakita (City Fashion Jewelery), a ametist i nebrušeni smaragd zauzimaju značajno mesto u kolekciji. Verica je takođe uradila posebnu liniju obuće za ovu priliku.

Predstavljanje kolekcije, kojom se obeležava 30 godina rada Verice Rakočević, poklapa se sa veoma bitnim datumom u istoriji – proslavom 1,700 godina od donošenja Milanskog edikta.

Sinoć je Beograd, u pravom smislu, bio umetničko-modni centar regiona, a prvi put na našoj modnoj sceni kroz mapiranje predstavljena je kolekcija jednog dizajnera. Verica Rakočević je kao mnogo puta do sada pokazala da moda može da se pokaže na različite, umetničke načine.

U projektu su, pored Verice Rakočević, učestvovali dr Dušan Jovović, koji je na visokom produkcijskom nivou realizovao projekat “Ramonda Serbica”; Veljko Kuzmančević, koji je komponovao muziku za ovaj projekat; dok je za režiju bio zadužen čuveni Dejan Karaklajić.

Modele su nosile devojke iz agencije “Models INC Elite Model Look”, a Danijela Dimitrovska Amidžić je otvorila i zatvorila reviju. Pored nje modele su nosile i Simona Andrejić, Nevena Milićević, Anastasija Ružić i mnoge druge devojke.

Danijela Dimitrovska Amidzic foto Slavimir Milanov Revija povodom 30 godina umetničkog rada

Danijela Dimitrovska Amidžić je otvorila i zatvorila reviju

Na predstavljanju jubilarne kolekcije povodom 30 godina umetničkog rada okupio se veliki broj uglednih zvanica iz javnog sveta Srbije, a između ostalih bili su tu: Leontina Vukomanović, Irena Grahovac, Tijana Dapčević, Elena Karaman Karić sa sinom Matijom, Snežana Berić Ekstra Nena, Danica Drašković, Boško Jakovljević, Snežana Dakić Mikić, Zvonko Marković, Dragana Ćosić, Neven Bošković, Lena Bogdanović, Gorčin Stojanović, Jelena Gajšek, Ruška Jakić, Ivanka i Dragan Dvojaković, Tamara Bakić, Edit Tomić, Dušanka Đogo Antonović i mnogi drugi.

Dragana Cosic foto Slavomir Milanov 14 Revija povodom 30 godina umetničkog rada

Dragana Ćosić

Elena Karaman Karić sa sinom Matijom foto Slavomir Milanov 4 Revija povodom 30 godina umetničkog rada

Elena Karaman Karić sa sinom Matijom

foto Slavomir Milanov 19 Revija povodom 30 godina umetničkog rada

Snežana Dakić Mikić i Boško Jakovljević

Irena Grahovac foto Slavomir Milanov 28 Revija povodom 30 godina umetničkog rada

Irena Grahovac

Jelena Helc sa suprugom foto Slavomir Milanov 12 Revija povodom 30 godina umetničkog rada

Jelena Helc sa suprugom

Lena Bogdanovic foto Slavomir Milanov 20 Revija povodom 30 godina umetničkog rada

Lena Bogdanović

Marija Kilibarda foto Slavomir Milanov 21 Revija povodom 30 godina umetničkog rada

Marija Kilibarda

Minja Miletić foto Slavomir Milanov 9 Revija povodom 30 godina umetničkog rada

Minja Miletić

Ognjen Amidzic foto Slavomir Milanov 2 Revija povodom 30 godina umetničkog rada

Ognjen Amidžić

Tijana Dapčević i Boris Trivan foto Slavomir Milanov 26 Revija povodom 30 godina umetničkog rada

Tijana Dapčević i Boris Trivan

Hvala i kompanijama bez čijeg učešća prezentacija jubilarne kolekcije povodom trideset godina umetničkog rada, ne bi bila moguća: “Gorenje”, Banka Intesa”, “Century 21 Serbia”, “Sun, Moon&Stars”, “NELT”, “City Fashion Jewelery”, “Inglot Make Up”, frizerski salon “Fanatic Team”, štamparija “Stojkov”, Beogradski Sajam, “SIMPO”, “ZOOMMEDIA”, “Sokače”.

Fotografije: Slavomir Milanov

Comments