Dođu dani kada te ništa ne može osvežiti kao dobar milk šejk. Letnje vrućine odličan su povod da se pozabavite pravljenjem divnih napitaka koji broje manje od 500 kalorija.

Verovali ili ne, jedan šejk ima tu moć da vas vrati iz mrtvih posle napornog dana, ali i intenzivnog treninga.

Ukoliko osećate kako vam se grlo suši i nemate baš ničim da se zasladite, odlično je vreme da naučite da pravite najbolji milk šejk na svetu.

Proteinski šejk je odlična stvar iz nekoliko razloga. Prvo je to što ne goji, a napuniće vas hranljivim materijama. Ne izaziva nadimanje, niti usporava varenje, a nije težak za stomak, znači da ga možete konzumirati u neograničenim količinama… sve dok vam ne dosadi.

Prvi naš predlog je zanimljivi šejk od čokolade i banane. Poseban šmek daje indijski orah, a pošto je pun magnezijuma, takođe smanjuje grčeve i probleme sa varenjem.

Veruje se da ovaj magični šejk može da ublaži tegobe tokom PMS-a.

156 Revitalizuj se posle treninga: Zanimljivi milk šejkovi

Pravi proteinski šejk

Kremasti, ukusan i proteinski šejk koji vas neće ugojiti, ama baš nimalo. Igrajte se sa zanimljivim niskokaloričnim namirnicama koje imate i iskoristite taj blender već jednom. Tajni sastojak je sir koji možete ubaciti u kombinaciji sa voćem i mnogo leda.

245 Revitalizuj se posle treninga: Zanimljivi milk šejkovi

Pravi veganski šejk

Ovo je napitak koji ne sadrži mleko, a vegani su ti koji odlično znaju kako da upotpune svoju ishranu suplementima gvožđa.

Nedostatak mleka nadoknađuje se velikom količinom indijskog oraha, badema, putera i avokada. A za divan ukus i slast možete dodati malo čokolade u prahu, naravno u željenoj količini.

343 Revitalizuj se posle treninga: Zanimljivi milk šejkovi

Šejk od vanile

Mmm, verovatno obožavate vanilu, a sigurno ćete i ovaj šejk.

Kremast, penast i osvežavajuće ukusan. Hladan napitak se priprema brzo i jednostavno, a predstavlja užitak koji možete konzumirati u svakom trenutku i na svakom mestu.

432 Revitalizuj se posle treninga: Zanimljivi milk šejkovi

Violeta Stojanović

Comments