Većina vas ne veruje da muškarci i žene mogu biti prijatelji. Žene sa ženama, muškarci sa muškarcima, a čim dođe do mešanja, pre ili kasnije nastupiće seks.

Ipak, drage dame, ukoliko se držite ovog pravila, propuštate priliku da doživite neke od najzabavnijih trenutaka sa osobom muškog pola, a da to ne vodi isključivo muvanju.

Hajde da navedemo nekoliko muških prijatelja koji su svakoj ženi veoma potrebni u životu. Naravno, izostavićemo kategoriju prijateljstva s beneficijama, koja je od skoro postala popularna, jer ova kategorija uključuje seks. Pa da ne bismo mešali babe i žabe, o prijatelju s kojim razmenjujemo nežnosti drugi put.

1. Najbolji drug

Njega znaš još iz školskih dana, često ste sedeli zajedno i pričali o svemu. U pubertetu te je pitao kako funkcioniše ta ženska menstruacija, a ti si njega pitala kako se njima ona stvarčica tako sama od sebe diže. Poznaje te u svim izdanjima i pred njim nemaš tajni.

Voliš ga kao brata, a ne nervira te kao brat, možeš da mu se poveriš kao i drugaricama, ali će dati viđenje tvog problema iz muškog ugla.

Kada te muče ljubavni problemi, bolje je odmah razgovarati sa drugom! Drugarice će slušati svih pet sati tvog izlaganja, s vremena na vreme reći – skot, retard, ne zaslužuje te i slično, ali posle tog višesatnog razgovora, iako ćeš se osećati bolje, nećeš naći rešenje svog problema. S druge strane, najbolji drug prekinuće te na pola, reći da mnogo smaraš, da tako verovatno i tog dečka smaraš i da treba da se opustiš i uživaš. Rešenje tvog kosmičkog problema staće u jednu njegovu rečenicu.

2. Gej drug

Gej drug ponekad može da bude i najbolji drug, ali bolje je ne mešati ove dve kategorije. Gej muškarac u tvom životu bolje da bude poznanik. Viđate se ne tako često, kada se vidite lepo se izogovarate i raziđete u ljubavi pre nego što nastupi svađa.

S ovim drugom svakako moraš u šoping! On će ti otvoreno reći šta ti stoji, a šta ne, i koja se boja slaže sa tvojim tenom.

Posle toga, pravac žurka! Tvoj dečko ili najbolji drug sigurno neće igrati sa tobom do besvesti kada izađete. Gej prijatelj hoće.

Takođe, dobro je da sa njim ideš i na revije, u kozmetičke salone, na koktele u najpopularnije kafiće, a ako trenutno nemaš dečka, on uvek rado glumi “plus jedan” na zabavama i večerama.

3. Party drugar

Njega si verovatno i upoznala na nekoj žurci ili na nekom party putovanju. On je lik koji animira ceo klub, a sa većinom se prisutnih i poznaje. Stalo mu je da se svi oko njega lepo provode, pa naručuje piće čim vidi praznu čašu i tera te da igraš čim vidi da sediš.

Ne poznaješ ga preterano, znaš ponešto o njemu, ali nikada niste išli na kafe i pričali o problemima.

Viđate se samo po klubovima i kafanama i provodite se do zore, a onda, do sledećeg izlaska često se i ne čujete.

Ovakvog druga potrebno je imati jer, kada te svi drugi ispale, kada ti se baš izlazi, a niko neće, kada bi htela da vidiš neko novo mesto u gradu, napiješ se da zaboraviš ili bilo šta što ima veze sa provodom – on je tu!

depositdeal174 Ruralne mačke: Muško ženska prijateljstva

Novog druga možeš upoznati bilo gde, čak i u teretani

Pored ovih kategorija, prijatan drugarski odnos možeš ostvariti i sa drugarima iz srednje, kolegama sa faksa, likovima koje si upoznala na moru, blejačima iz kraja i sl.

Ne znači da svaki muškarac koji te pogleda želi samo da te skine. Pruži priliku novom poznaniku i možda postanete nerazdvojni.

Imaj na umu da neka prijateljstva traju duže od prosečnih brakova.


Lenka Gatić – džepno izdanje smotane plavuše koja obožava žensko filozofiranje uz miris produženog u maloj bez mleka. Smeje se kada svi polude, a paniči kada su svi smireni. Sve što zavoli prvo ishejtuje. Ne voli viceve, već originalne fore. Ako ikada vidite da pije, ne takmičite se sa njom i ne dajte joj da priča.

Comments