002 Ruska princeza – Natalia Vodianova

Modni biznis je asocijacija na glamur, sjaj, površnost, izgladnele lepotice koje se bore sa anoreksijom. Natalija Vodijanova (Natalia Vodianova) nije ništa od toga, a ipak vlada ovim svetom.

Natalija Vodijanova je muza gotovo svakog fotografa i dizajnera u modnom svetu. Posebno je vole Tom Ford (koji joj je dizajnirao venčanicu) i fotograf Stiven Mejzel (Steven Maisel), koji je lansirao njenu karijeru. Njena priča je inspiracija za devojčice širom sveta koje nisu rođene sa zlatnom kašikom u ustima. Pepeljuga je iskočila iz knjiga i zaživela – sada je svi znaju kao Vodijanovu.

harpers cz sept2011jjjj Ruska princeza – Natalia Vodianova

Natalija je odrasla u siromašnoj porodici, sa majkom i dve polusestre. Prodavala je povrće na pijaci u svom rodnom gradu, u Gorkom, i jedino što joj je preostajalo bili su snovi. Sa petnaest je rešila da postane model, jer joj je to izgledalo kao jedini izlaz iz bede. Sa sedamnaest godina je već živela u Parizu i stvarala svoju novu istoriju, ne zaboravljajući odakle je potekla.

adv 2 Ruska princeza – Natalia Vodianova

Natalija je prvo postala zaštitno lice brenda Gucci. Nakon toga, postala je ekskluzivno lice Calvin Klein-a, a koju cifru su joj isplatilili za nekoliko slikanja – bolje da ne znate. Sa svojim tužnim, prodornim očima, napućenim ustima i savršenim jagodicama, dizajneri su se otimali o nju. Iako je visoka 175cm, to joj nije smetalo da bude prvo lice svake modne kuće koja nešto znači, a od reklamnih kampanja radila je Rimmel, Louis Vuitton, Yves Saint Laurent, L’Oréal, David Yurman, Pepe Jeans, Diane von Fürstenberg, Chanel, Guerlain, Marc Jacobs i druge.

VogueItaly May05 NataliaVodianova StevenMeisel023 Ruska princeza – Natalia Vodianova

Danas, dvadesetdevetogodišnja Natalija ima troje dece, nekoliko miliona godišnje, na listi je sto najpoželjnijih gostiju svih umetničkih dešavanja. Poznata je po tome što je uvek nasmejana, ali nikada nije eksploatisala svoju slavu, niti se o njenom ljubavnom životu pisalo. Sve do skora, kada su procurele vesti kako Natalija i njen muž Džastin Portman (Justin Portman) ne žive zajedno. Ubrzo su to i sami potvrdili, a razlozi su manje-više poznati. Portmanova porodica jeste plave krvi, ali osim titule Džastin nema gotovo ništa. On je navodno u kockarskim dugovima i previše pije, a njoj je jednostavno dosta svega; našla je novog dečka i zadržala osmeh na licu.

adv 23 Ruska princeza – Natalia Vodianova

Iako je imala tri porođaja, i dalje ima telo iz snova koje rado pokazuje, ali samo kada su u pitanju naslovne strane ili reklamne kampanje. Poput Kejt (Kate Moss), Natalija je i dizajner. Sa brendom Etam ima trogodišnji ugovor o dizajniranju i reklamiranju ovog francuskog brenda.

Osim u Rusiji u kojoj je rođena i u Britaniji u kojoj živi, Natalija je jako popularna i u Aziji. Njen porcelanski ten, crte lica koje su nalik nekoj lutki i moć transformacije od Alise do kraljice noći, učinio je da Japan naročito, poludi za njom.

adv 29 Ruska princeza – Natalia Vodianova

Logičan naredni korak za Nataliju je bio film. Sledeće godine nas očekuje Natalija na velikom platnu kako se ljubi sa Džonatonom Risom Mejersom (Johnatan Rhys Meyers), u filmu “Belle du Seigneur”.

a 68 Ruska princeza – Natalia Vodianova

Bila je voditeljka “Eurosong” takmicenja 2009. godine u Rusiji, bavi se humanitarnim radom, čak ima svoju fondaciju “The Naked Heart Foundation”. Bori se za prava ljudi, ali i životinja – svakog bića koje je ugroženo na bilo koji način.

Prestižni časopis “Harper’s Bazaar” joj je krajem prošle godine dodelio titulu “Inspiration of the Year”, jer Natalija je lepotica koja ne misli samo na sebe. Pre nekoliko godina izjavila je: “Ja sam sve uradila. Imam sve sto želim. Stvorila sam dovoljno novca da obezbedim svoju porodicu i to je jedino za šta brinem.” Nekoliko meseci nakon te izjave uključila se u kampanju borbe protiv AIDS.

Natalija je već ušla u modnu istoriju i to zahvaljujući kraljevskom venčanju. U maju je krasila tri naslovnice magazina “Vogue”, a ta izdanja su pokrivala sve detalje venčanja, te su tiraži bili neverovatni.

1231 Ruska princeza – Natalia Vodianova

Pistom je prošetala više od 175 puta, što je čini modnim veteranom, iako nema još ni trideset. Druži se sa Helenom Kristensen (Helene Christensen), jednom od supermodela devedesetih, a baš kao Helena – široj populaciji je postala poznata zahvaljujući muzičkom spotu.

Natalijin stil je, poput njene karijere, išao uzlaznom linijom. Ne plaši se da eksperimentiše i da greši, mada je svake godine sve bliža najbolje obučenim ženama sveta.

Natalijina budućnost izgleda svetlo, uprkos razvodu. Proglašena je ambasadorom zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine, smeši joj je karijera na filmu, gomila udvarača, a za novac više nikada neće morati da brine.

091102GraziaFrance10LeConte de Fee Fashion de NV01b Ruska princeza – Natalia Vodianova

Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Comments