Kada nas ovaj haotični svet natera da se rastužimo, kosmos nas blagoslovi sa malo ružičastog – budite spremni da primite podsticaj i procvetate u punom sjaju. Ružičasti mesec u Vagi donosi osveženje i osećaj spokoja, dok nas istovremeno podstiče da razmislimo o onome što smo ostvarili od septembra 2022.

Kosmos nam nudi priliku da jednom mesečno razmislimo o tome šta smo ostvarili u šestomesečnom ciklusu, čija je kulminacija pun mesec. Sećanja isplivavaju na površinu tokom punog meseca, izazivajući nostalgiju, preispitivanje, razmišljanje. Pun mesec predstavlja kraj jednog ciklusa, što odgovara početku novog ciklusa i zajedno sa mladim mesecom predstavlja kontrolnu tačku, koju možemo koristiti da procenima na šta želimo više da se fokusiramo, ili čega želimo da se oslobodimo. Imajući to u vidu, preispitajte se tokom faze punog meseca i postavite svoja očekivanja za novi ciklus mladog meseca.

Pošto se duhovnost i astrologija prožimaju, pun mesec uvek ima i magično značenje – aprilski je poznat kao ružičasti mesec, koji simbolizuje buđenje proleća.

Ružičasti mesec se pojavljuje oko ponoći 5. aprila, na 16 stepeni Vage, dok se suprotstavlja egzaltiranom suncu u Ovnu. I dok Vaga predstavlja druge i kompromis, Ovan predstavlja sopstvo i razdor. Ovan napreduje tokom perioda samofokusiranja, jer je ovo veoma samodovljan znak, međutim, Vaga traži partnerstvo, jer je posvećena i najbolje radi kada radi zajedno sa drugima. Dok se ružičasti mesec suprotstavlja uzvišenom suncu, opozicija ističe snagu nezavisnosti i timskog rada.

Tokom perioda punog meseca, razmislite šta se događalo poslednjih šest meseci, kako biste ustanovili ružičasti mesec kao kontrolnu tačku za ravnotežu, posvećenost, pravdu i reciprocitet. Za neke, ovaj ciklus je možda bio više romantičan ili fokusiran na partnerstvo, a mogućnosti da se posvetite novim vezama su se možda povećale, kao i napredak u postojećim vezama. Ružičasti mesec nas podstiče da održimo harmoniju i uskladimo sve obaveze – tako da naši aranžmani obezbede da potrebe drugih, kao i naše, budu zadovoljene. Sa Vagom, ovaj osećaj se može proširiti na pravednost i ako smo usvojili mentalitet „oko za oko“, to činimo da bismo održali pravičnost i recipročnost. “

Osim opozicije sa suncem, ružičasti mesec pravi opoziciju i Hirionu u Ovnu, stvarajući polarizaciju između mirne lunacije i asteroida koji vlada ranama i povredama. Hirion u Ovnu može izazvati povrede koje se odnose na našu nezavisnost, identitet, osećanje besa – možda možemo zaključiti da je vreme da tražimo i prihvatimo pomoć drugih, bez straha da ćemo izgubiti autonomiju.

Pročitajte i ovo: Modni horoskop za proleće 2023: Šta da nosite prema horoskopskom znaku?

Ružičasti mesec i njegov uticaj na sve znake zodijaka

Ovan

Tokom perioda punog meseca, Ovnovi će proceniti svoje bliske odnose – ružičasti mesec može doneti zbližavanje, pa čak i bračne ponude, ali može doneti i prekid odnosa. Ako ste u neizvesnoj situaciji sa partnerom, možda je vreme da se povučete i preispitate vaš odnos.

Bik

Ovo može biti prilično naporno vreme za Bika, na profesionalnom planu. Možda ste vrlo zauzeti, završavajući tekuće zadatke i preuzimajući dodatne poslove. Ako planirate da podnesete ostavku, tokom ove faze biste mogli da naiđete na bolju ponudu. Za nezaposlene, ovo je odlično vreme za sticanje novih veština.

Blizanci

Ružičasti mesec Blizancima može biti od koristi u romantičnom smislu, ili može doneti nova interesovanja i hobije. Verovatno ćete imati visok nivo energije i možete se baviti sportom ili bilo kojom drugom fizičkom aktivnošću. Ako ste slobodni, ovo je idealan trenutak da krenete u potragu za tom posebnom osobom.

Rak

Ovo je jedna od onih mesečevih faza u kojima bi prošlost mogla da vas proganja – Rakovi mogu biti uvučeni u vrtlog preplavljujućih emocija. Važno je da pazite na određenu porodičnu situaciju tokom ovog perioda – ružičasti mesec može pokrenuti stvari u vezi sa nekretninama i može doneti promene u vašem stambenom prostoru, ili vas navesti da se preselite.

Lav

Ne ustručavajte se – ako imate neku ideju, samo je iznesite. Lavovi mogu doživeti nalet kreativnosti i motivacije da podele svoje misli sa svima. Obratite pažnju na svoje veštine pisanja, komunikacije, prezentacije i javnog nastupa – sada se možete pokazati u najboljem svetlu!

Devica

Možete se radovati povećanju prihoda ili pronalaženju novih poslova ili dodatnih izvora zarade. Ovaj pun mesec predstavlja priliku da analizirate svoj budžet i zaradite više novca. Takođe, ovo je dobar period za vas da potražite bolje izglede u poslovnom i ljubavnom životu.

Vaga

Ružičasti mesec u aprilu je moćna sila za Vage – ovo je vaše vreme. Ako ste radili na određenom zadatku, sada je vreme da započnete realizaciju. Preuzimite inicijativu i vođstvo – sledbenike već imate i možete očekivati svaku pomoć i podršku.

Škorpija

Škorpija bi mogla da oseti potrebu da napravi korak unazad i uspori stvari. Ružičasti mesec podstiče potrebu da odete na pauzu i skrenete svoje misli sa briga i nedoumica. Pratite poziv svog srca i opustite se – to je vaša prolećna mantra.

Strelac

Pun ružičasti mesec deluje kao katalizator za podsticanje društvenog života Strelaca i skretanje pažnje sa posla. Ovaj period je ispunjen veslim druženjima, a ima i romantike u vazduhu – budite oprezni, ako ste zauzeti!

Jarac

Zeleno svetlo za pokret – vaši izgledi za napredak u karijeri se povećavaju, putevi vam se otvaraju i može doći do unapređenja, ili novih ponuda za posao. Sagledajte širu sliku – uzmite u obzir ono što ste do sada postigli i usmerite svoje ideje u ono što je pred vama.

Vodolija

Vodolije mogu napraviti „korak od sedam milja“ i proširiti svoje horizonte na zaista upečatljiv način. Međutim, za neke to može značiti povratak na osnove i završavanje zadatka koji ste odavno započeli. Vreme je za duhovni napredak i putovanja.

Ribe

Ružičasti mesec može biti presudan za vas, jer vas može dovesti u situacije da otkrijete neke istine – kako u karijeri, tako i u romantičnom životu. Možda se vi i vaš partner zbližavate više nego ranije, ali možda se i konačno udaljavate i odustajete. Procenite svoje bogatstvo – duhovno i materijalno, da biste mogli da napredujete.

Pročitajte i ovo: Sa kim se Ovan najbolje slaže – kompatibilnost sa ostalim znacima zodijaka

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Brankica Milošević

Comments