Prvi put nakon 26 godina, Saturn ponovo ulazi u Vodoliju, a njegov retrogradni hod će trajati sve do 29. septembra. Iako nemamo baš najbolje iskustvo sa retrogradnim planetama, Saturn je tu da nam vrati nadu – ovaj period će biti odličan za naš ljubavni život! Suma sumarum, shvatićemo šta želimo. Shvatićemo da želimo da osetimo (ali i pružimo!) ljubav na dubljem nivou, da želimo da se vežemo, da želimo da se skrasimo i uplovimo u tu neku svoju mirnu luku, metaforički rečeno. Spoznaja o sopstvenim osećanjima dovešće do toga da najzad shvatimo šta baš nama odgovara u pogledu ljubavi i veza, šta je ono što nam je potrebno i što je najvažnije – shvatićemo da naša dosadašnja očekivanja u sadašnjosti više ne piju vodu. Vreme je buđenja, otkrivanja i promena – ali samo nabolje! Razmisli o svemu i iskoristi priliku.

Evo kako će retrogradni Saturn dodatno uticati na baš tvoj znak.

Ovan

Ukoliko si period izolacije iskoristila da sprovedeš digitalni detoks, onda si sigurno imala priliku da se povežeš sa sobom, da shvatiš neke ključne stvari o sebi i jednostavno se odmoriš i regenerišeš. Sada je period izbegavanja društvenih mreža gotov – vreme je da se vratiš u igru! Ukoliko još uvek izbegavaš normalan izlazak (što je potpuno u redu), kroz društvene mreže i aplikacije možeš da pronađeš zanimljivu osobu koja će te zaintrigirati. Pruži joj šansu! Ukoliko si u vezi, raspoloženje je isto – kada znaš šta osećaš, ništa ne može da stane na put tvojoj sreći!

Bik

Osećaš se srećno, inspirisano, motivisano i spremno za sve što donosi ovaj novi početak! Veze će cvetati, dok će slobodni Bikovi postati aktivniji u socijalizaciji – srodna duša se negde mora naći, a tebi je potpuno svejedno da li će to biti upoznavanje uživo ili Tinder match. Rešila si da pokušaš sve i da ne propuštaš nijednu šansu za ljubav. To je taj stav – koji Saturn i te kako podržava!

Blizanci

Bez obzira na to da li si već u vezi ili u pomalo komplikovanom odnosu koji to preti da postane, shvataš da ti je potreban korak napred. Potrebno ti je ozvaničenje, da znaš na čemu si. Potrebno ti je da pokažeš sva svoja osećanja, ali da takođe dobiješ feedback i upoznaš se sa osećanjima druge strane. Imaš svu podršku da prva napraviš taj korak, ali nemoj se koristiti manipulacijama – povedi razgovor kao velika devojka i saznaj sve što ti je potrebno da znaš kako bi sredila svoj ljubavni život.

Rak

Kao i obično, tebe osećanja plaše. Imaš problem da se prepustiš, da otkriješ šta zaista osećaš, da se prepustiš i sa nekim povežeš na dubljem nivou. Ipak, ovo je bilo do sada. Retrogradni Saturn sada utiče i na tebe i puni te neverovatnom snagom i elanom da celom svetu pokažeš svoje emocije, bez imalo straha. U redu, de, i dalje ti je frka da ne budeš povređena, ali planetarni aspekti su takvi da će ti otkrivanje osećanja samo doneti potrebno zbližavanje i pregršt divnih trenutaka!

Lav

Ukoliko si u prethodnom periodu napredovala na ljubavnom planu, u bilo kom smislu, možda ćeš sada, podstaknuta razmišljanjem o svemu i shvatanjem svojih želja i potreba, želeti da preispitaš sve svoje odluke. Ovo ne mora nužno da bude nešto loše, naprotiv. Svakako, neko će se držati onoga što je do sada gradio, neko će rešiti da to otpusti i nastavi dalje. U koju god grupu da spadaš, sreća je na tvojoj strani i u tvom ljubavnom životu ništa ne može da pođe po zlu, koji god scenario da odabereš.

Devica

U toku izolacije, najzad si uspela da se okreneš sebi i sebe staviš na prvo mesto – u svakom smislu. To je sjajna stvar, bravo! Ipak, sada ti pomalo nedostaje i onaj emotivni odnos koji imaš sa svojom dragom osobom, te bi bilo super da ovaj “sukob interesa” rešiš onako kako najbolje znaš – napravi plan kada ćeš imati vremena za sebe, a kada ćeš posvetiti pažnju partneru. Bićeš srećna i zadovoljna!

Comments