Senzitivna ste osoba, topli, velikodušni, skloni da dajete, otvoreni za spiritualno i dobro slušate. Empatija je dobra i potrebna, jer sarađuje sa maštom i podstiče vizuelizaciju, ali ne sme da se otme kontroli.

Osetljivost nije isto što i preosetljivost – osetljivost znači svest i percepciju i sposobnost za adekvatno reagovanje, a preosetljivost znači da ćete sve to udaviti u suzama, naletima anksioznosti i osećanju iscrpljenosti.

Kad ste preosetljivi, ne možete da pomognete drugima, ali možete pokušati da istražite sebe i primenite neke tehnike koje će zakloniti vašu izloženost svim mogućim senzacijama i omogućiti vam da delujete.

Potražite izvor osećanja koja vas preplavljuju

Osećanja su veoma jaka energija, koja može da uleti u naše energetsko polje, ako se ničim ne branimo, a idemo naokolo sa ogolejnim živcima poput ogoljenih žica – imamo interakciju sa svim i svačim. Takav senzibilitet nam je možda potreban, jer se kroz njega kreativno izražavamo, ali on se neće umanjiti ako postane selektivan – neka uživljavanja i interakcije su dobrodošle, a neke treba izbegavati. Gde se nalaze osećanja koja vas preplavljuju? U atmosferi oko vas, ili u vama? Ili i jedno i drugo? Da li su to u vama vaša osećanja, ili ih nosite poput kofera punog dronjaka koje su pre vas nosile vaše majke i očevi, babe i dede i ko zna koliko još predaka u generacijskom nizu? Da biste saznali odgovore na ova pitanja, potrebna vam je unutrašnja tišina.

Kako da prestaneš da sakupljaš tuđe emotivno đubre2 Kako da prestaneš da sakupljaš tuđe emotivno đubre
Comments