Idealna figura više nije neostvariv san!

Nove ideje rađaju se kao da su vetrom donesene, a ove nam upravo stižu iz nemogućnosti devojaka da imaju sopstvenu teretanu i usled nedostatka vremena da idu u tuđu.

1124 Sama svoj trener

Iako je vežbanje postalo svakodnevna tema i sve više i više je zastupljena u životima devojaka (iako se ranije pri pomenu teretane mislilo isključivo na muškarce), devojke jedva da mogu da odvoje po dvadesetak minuta aktivnog vežbanja i to u svom domu.

Na najčešća pitanja u vezi sa ulepšavanjem i dovođenjem figure u red, odgovaraju oni stručni za to. Na pitanje zašto je najbolje vežbati kod kuće, odgovor bi bio da se žene osećaju najprijatnije, a na ono drugo, malo komplikovanije: “kako pronaći prostor za vežbanje?” sledi opširniji odgovor.

Vežba nalik planinarenju

Ova vežba odlična je za zagrevanje i potreban je prostor samo u okviru vaše figure. Nabavite ćebe ili strunjaču koja vam odgovara i krenite sa istezanjem. Prebacite jednu nogu napred, pa onda drugu, kao da se penjete na planinu, samo što stojite u mestu.

Ukoliko ste ljubitelj planinarenja, ova vežba će vam se sigurno dopasti.

Ove pokrete nogu ponavljajte u nekoliko serija.

Šta čekate? Leva, desna, leva, desna, jedan, dva….

293 Sama svoj trener

Čučnjevi

Najvažnija stvar kod čučnjeva je naučiti kako se pravilno rade. Nije poenta u pomeranju gore-dole, već u aktiviranju skoro svih mišića, a najviše onih koji se pokreću.

Ruke držite ispred grudi, noge su u ravni sa telom, savijate noge u kolenima i pravo se spuštajte do zemlje. Polako, kako se spuštate, ispravljajte ruke. To je čitava filozofija.

361 Sama svoj trener

Pokrenite ruke

Naslonite se na strunjaču i neka težište bude na rukama. Naslonjeni na podlaktice, lezite na strunjaču, a sa druge strane se držite na prstima. Vaše telo treba biti paralelno postavljeno sa podom. Angažujte ruke i pomerajte ih gore-dole.

Kada vam je celo telo oslonjeno na ruke, mišići se i te kako aktiviraju.

453 Sama svoj trener

 

Kalorije se najbolje skidaju skakanjem

Stanite pravo i raširite noge. Ruke neka vam budu sa strane. Kako skočite pokušajte rukama da dohvatite plafon. I tako dva seta po deset ponavljanja.

546 Sama svoj trener

Violeta Stojanović

Comments