Drugi Samit žena lidera biće održan 24. juna na Belom dvoru uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije. Teme ovogodišnjeg samita je „Women Leading Change“, a prema rečima Danijele Golić osnivača Samita ovogodišnji događaj biće to veče za inspiraciju, povezivanje i sinergiju. Događaj će zvanično otvoriti Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije. 

Prema rečima Danijele Golić kao i monogo puta do sada, u periodu velikih promena i kriza i period za nama je pokazao da je svaka kriza prilika za rast i razvoj i da je svaki izazov naš  test za budučnost. 

Prošla godina je bila specifična po mnogo čemu i mnogo žena se našlo na raskrsnici: kako opstati, šta promeniti, šta poboljšati da se poslovanje ne ugasi. Sve to nam je pokazalo da ako smo jedna drugoj podrška možemo mnogo toga da postignemo na ličnom i profesionalnom planu. Zato smo nakon Samita,  u septembru prošle godine osnovala i Akademiju Samita žena lidera, koju je već u prva dva meseca pohađalo oko 150 žena. Ključne teme bile su „soft skills“ i digitalni marketing, upravo one teme koje su ženama u biznisu neophodne. 

U decembru prošle godine Samit žena lidera je pokrenuo Humanitarnu akciju prikupljanja paketića za mališane bez roditeljskog staranja. Ovu akciju smo pokrenuli u 10 gradova Srbije i prikupili više od 600 paketića za najmlađe kojima je to bilo najpotrebnije.  

U mart ove godine  organizovale „Biznis mentor program“ za koji se prijavilo više od 250 žena.  Među nama je dosta žena koje iza sebe imaju decenije uspešnog rada i ogromno iskustvo. Upravo one svoje znanje prenose polaznicama Biznis Mentor programa.

Za sajt Samit žena lidera na Belom dvoru

Jedna od polaznica Biznis Mentor programa je i Jasna Dragojević koja je kroz naš program unapredila svoja znanja i dobila ideju i mogućnost da aplicira za programe prodrške ženskom preduzetništvu. 

Danijela Golić kaže da su upravo ovakvi primeri dobre prakse motivisali da za drugi Samit dovede ekluzivne govornike, žene koje iz svog iskustva mogu govoriti o izazovima sa kojima su se susretale kroz teme kao što su: Žene lideri današnjice i Važnost ličnog brendinga u poslovanju. 

U okviru panela „Žene lideri današnjice“ govoriće Maja Zelihić, Fulbrajt specijalista i prodekan za napredne studije Forbsovog koledza za biznis i tehnologiju, Arizona USA , Marija Vasilescu, predsednica izvršnog odbora Sberbank Srbija i Jelena Ječmenić, direktor za globalna partnerstva kompanije Comtrade. Na panelu posvećenom „Važnost ličnog brendinga u poslovanju“ govoriće Ana Mirković suosnivač Instituta za digitalne komunikacije i Dina Janevski Farčić, potpredsednik Marketing Centili. 

Danijela Golić  je istakla da iskreno veruje da  je naša uloga da prepoznamo i investiramo u one ideje, biznise i žene koje mogu da nas naslede i da damo priliku onima koji počinju ili su u fazi rasta i razvoja i veruje da će drugi Samit biti polazna osnova za umrežavanje i jačanje žena preduzetnica u Srbiji i neke nove humanitarne akcije.

Više o Samitu žena lidera možete pogledati na sajtu.

Comments