Tomamu (Japan)

Idemo do Japana gde nas čeka najpoznatiji japanski ice hotel koji je otvoren samo u januaru i februaru (dakle, požuri!). Hotel uključuje i ledeno selo, ledeno kupatilo koje se nalazi napolju (OK, može li hladnije?!) i ledeni salon, za provod. Uz noćenje u hotelu dobijaš i doručak, izrazito toplu vreću za spavanje i pidžamu, a usluge hotela su ti na raspolaganju samo ukoliko već boraviš u The Tower or Risonare Tomamu resortu. Obavezno rezerviši noćenje unapred, naročito ako želiš da iskusiš veče u ledenom kupatilu sa neverovatnim pogledom na okolnu šumu. Seti se, hotel radi samo dva meseca godišnje!

Sorrisniva (Norveška)

Sećaš se iglua sa početka priče? Evo, stigli smo i do njega! Ovaj hotel je zapravo veliki iglu koji se sastoji od 26 soba i četiri apartmana. Zanimljivo je da hotel uključuje i ledenu kapelu u kojoj možeš da se udaš, kao i ledeni bar za one koji tek treba da upoznaju onog pravog. Ujutru uživaj u sauni i ukusnom doručku, a preko dana ili uveče u đakuziju koji se nalazi napolju. Kad se već smrzavamo, onda da se smrzavamo do kraja, zar ne? Hotel radi sve do aprila, što je sasvim dovoljno vremena da iskusiš sve ove lepote, pored standardnog pecanja na ledu ili sankanja sa psima.

Kemi Snowcastle (Finska)

Počevši od 1996. godine, ovaj hotel se svake godine iznova gradi od snega i leda i kao takav je otvoren od januara do aprila. Uključuje snežni hotel, ledeni bar i snežni restoran. S obzirom na to da ćeš spavati na ledu, na raspolaganju ti je jako topla vreća za spavanje kao i dodatni pokrivač od jagnjeće kože kako bi se sigurno sprečilo smrzavanje, a možeš da odabereš jedan od nekoliko tipova soba – naravno, topla preporuka za ledeni apartman! Kad si već ovde, trebalo bi da iskusiš pogled na severnu svetlost kao i vožnju preko zaleđenog mora. 

Hunderfossen (Norveška)

Ovo je najjužniji skandinavski ice hotel koji se za posetioce otvara u februaru. Idealan je izbor za porodice budući da uključuje brojne zanimljivosti za decu kao što su posebno, tematski uređena šuma, ledeni dvorac, vožnja sankama, skijanje, grudvanje i ostale zimske čarolije koje dobijaju novu dimenziju na jednom ovakvom mestu! Ledeni bar poslužuje piće u čašama od leda što je posebno iskustvo kako za odrasle tako i za decu (ipak ima dosta bezalkoholnog pića u ponudi!).

Izvor fotografija: instagram.com
Naslovna fotografija: instagram.com/icehotelsweden

Ivana

Comments