Beogradske udavače, spremajte kataloge, portfolia, video CV-ije, preporuke i sav materijal koji može da vas izreklamira na najvišem nivou, možda je ovo vaša životna prilika. Princ doduše, nije orgnizovao bal, ali kad dođe dotle, time će se ionako pozabaviti njegov tata. Vaše je samo da budete čarobne. Jer ovaj dečko traži čaroliju. Čak je i sam magičan. Kao da se otelotvorio iz vaših maštanja.

Tražite pristojnog momka, situiranog i pouzdanog, koji dobro izgleda, direktor je i džentlmen? Evo gospodina, ozbiljnog kandidata za srpski Diznilend, čiju ćete pudlu možda imati sreće da prošetate pred paparacima. On je skroman, dovoljan mu je i selfi.

Gospodin direktor Luke Novi Sad, obožava Veneciju.

This is my favorite city in Italy, so romantic, so enigmatic, so enchanted – kaže on na Twitter-u.

pozgaj 1 Samo za udavače: Jesam princ, ali zovite me direktore

Što se mene tiče, svakoj potencijalnoj princezi to bi bilo i više nego dosta, ali on svašta još tripuje. Čuj mene tripuje. Tvituje. Pun je motivacionih poruka, kao šipak koštica. Svašta od njega možete da naučite. I kako se uspešni ne brinu o tome šta drugi rade, kako je ćutanje najbolji odgovor budalama, kako treba da se setiš zašto si počeo ono što radiš, da pozitivno misliš i širiš dobre vibracije. Ciljevi, integritet, rad i upornost. Tako je! Njegovo bavljenje politikom i imovinsko zaleđe u potpunosti dokazuju kako je dečko vrh. Najbolje je toga svestan on sam. Malo malo, pa padne neki selfi i neka genijlna poruka o tome kako je on krem de la krem.

Ali imajte u vidu, drage udavače, da on ne želi ništa obično. Kaže – If anyone can have it I don’t want it.

Šta li to znači? Da treba da budete nevine? Ili da ste upravo šutnule nekog od onih koje on prati na Twitter-u, a taj se neko zbog toga sek’o? Prava zagonetka!

Dečko kači selfije sa skupštine i poslovnih sastanaka, a ima i potpuno originalan otklon u odnosu na ovaj egotripozni poremećaj savremene moderne osobe – čak i njegove kravate imaju selfije.

pozgaj 2 Samo za udavače: Jesam princ, ali zovite me direktore

Imate li neke fotke svojih noktiju, umetnički našminkanih očiju i skupog aksesoara, da mu parirate, pored toga što imate poslovne selfije?

On je taj, nema sumnje. A da li ste vi ta? Ne sumnjam u vas.

On je taj o kome maštate dok se pućite u telefon. Uspešan, mlad džentlmen, čija je ženska strana osvešćena, a muška obrazovana i izbrušena, dok je dete u njemu bezazleno i otvoreno.

Samosvestan, samoaktualizator i samopokretač.

Samo, niste rekle da ne treba da bude zaljubljen u sebe nego u vas.

pozgaj 3 Samo za udavače: Jesam princ, ali zovite me direktore

Ali možda to niste ni mislile. Jer potpuno razumete čoveka. I vi ste zaljubljene u sebe. Zato vam se i sviđaju tipovi mlađahnih direktora, preduzetnika, japija. Treba vam neko ko će pored vas dobro da izgleda na crvenom tepihu. U banket sali. Na premijeri. Pod kristalnim lusterom. Na naslovnoj stranici magazina posvećenog pozitivi, uspehu i dobrim vibracijama. Veza dvoje samodovoljnih i samozadovoljnih je pre svega poslovni sporazum. Uz koji obavezno idu Venecije, Louis Vuitton tašne i ostali trofeji koje ne može svako da ima. Samo klasa.

Površno? Materijalistički? Ma ko kaže? Od ljubavi se ne živi, to je znala i vaša baka iako nije imala ni jedan selfi. Vrh ima sopstvene zakonitosti, a razređen vazduh zahteva mnogo ambicije da bi se disalo punim plućima. Vas ne zanimaju prinčevi iz bajke, nego direktori državnog sektora, biznismeni kojima su tate direktori u državnom sektoru, momci koji imaju dobru zaleđinu i sa kojima život nije avantura preživljavanja, nego ugažen put ka vrhu. Diznilend na srpski način. Neko je mladi naslednik, a neki smo Paja Patak.

Aleksina Đorđević 

 

Comments