Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Disciplina je pojam koji izaziva uglavnom militarističke slike u glavi, izjednačava se sa slušanjem naređenja i mučnim podnošenjem neprijatnosti. Ali, disciplina nam je potrebna da bismo započeto priveli do kraja, izgradili strpljenje i istrajnost i naravno, da bismo savladali frustraciju i podnosili neprijatne situacije, kada ne možemo da ih promenimo. Kad prođemo kroz tinejdžersko opiranje disciplini i buntovništvo, obično osećamo potrebu da se samodisciplinujemo, da sebi postavljamo zadatke i testiramo svoj karakter. Ukoliko osećate da vam nedostaje disciplina i želite bolje da upravljate sobom i da se bolje organizujete, možda će vam ovi saveti biti od koristi.

View this post on Instagram

Мы прилетели в Нью-Йорк ночью, от длительного перелёта шея затекла ужасно, но вот мы даём документы сотруднику паспортного контроля , (а у него такая весёлая музыка на радио играет, до сих пор в голове) он пританцовывая ставит нам печати, и говорит «Have a great trip to America». И у меня знаете, сразу такое лицо))) как у этого смайлика – 🤩 ))) А дальше карусель эмоций, электричка, метро, вау, серебристые вагончики, ого, везде флаги, выходим в нашем районе, а он такой симпатичный, но так темно уже, что ничего не понятно)) Дальше квест по поиску ключа в цветочных горшках, и вот мы в комнате, ох, Вань, а у нас тут уютно✨ и просто падаем на кровать и отключаемся😂 Вот примерно так и пронеслось. По-ощущениям – словно 5 секунд)

A post shared by 🍃Lisa Troyanovskaya🍃 (@lisa_troyanovskaya) on

Procenite oblasti nedisciplinovanosti

Možda niste u stanju da se držite propisanog jelovnika, ili da pročitate do kraja knjigu koja vam nije posebno zanimljiva, ili uspevate da minirate svoje odluke da počnete da trenirate, odugovlačite sa obavezama koje vas zamaraju i svesni ste oblasti u kojima ste nedisciplinovani. Ali, kad vas nešto zanima, kad je u igri strast i zabava, veoma ste temeljni, dosledni i posvećeni i nemate nikakav problem sa istrajavanjem. Dakle, dosadne i zahtevne stvari su vam naporne i pokušavate da ih izbegnete, a zanimljive vas angažuju. Svi tako funkcionišu. Ali disciplinovani umeju da nateraju sebe da završe ono dosadno i teško, da bi mogli da se opuste i uživaju u onome što ih angažuje i to shvataju kao nagradu. Disciplina i odgovornost idu zajedno. Zato procenite (i zapišite to) – kako ste to tačno nedisciplinovani i u čemu, šta radite da biste izbegli zadatke prema kojima imate otpor, šta vam najlakše skrene pažnju kad rešite da radite nešto zamorno i kako se tada osećate (da li osećate krivicu)? Kad naučite da prepoznajete svoje mehanizme i metode otpora, biće vam lakše da se disciplinujete.

Stvorite odgovarajuće uslove

Da biste radili nešto za šta vam je potrebna disciplina i istrajnost, morate stvoriti odgovarajuće uslove. Ako ste rešili da se dodatno obrazujete i morate da učite, potreban vam je prostor i vreme u danu, u kome vas niko neće uznemiravati. Ako to ne možete da stvorite u svojoj kući, možete otići u lokalnu biblioteku i tamo učiti i to raditi svakog dana u isto vreme – to je stvaranje uslova i disciplina na delu.

Editors choice