Monika Jagaćak (Monika Jagaciak), poznatija pod nadimkom Jak, puna je samopouzdanja – uprkos činjenici da ima svega 19 godina, uveliko je neizostavni deo modnog sveta. Ova simpatična Poljakinja rođena je u Poznanu 15. januara 1994. godine. U modne vode uplovila je, kao i većina devojaka, sasvim slučajno, pošto ju je sestra nagovorila da se pojavi na jednom kastingu u Poljskoj, nakon čega je potpisala ugovor sa prestižnom agencijom IMG 2007. godine, sa svega 13 godina. Prvi angažman bila je naslovnica francuskog magazina “Jalouse”, potom su nastavili da se nižu najrazličitiji poslovi.

1.10 Samopouzdanje mladih godina: Monika “Jac” Jagaciak

Devojčurak ozbiljnih ambicija

Pored iskusne koleginice Darije Verbovi (Daria Werbowy) radila je kampanju za modnu kuću Hermés, iako tada, sa svega 13 godina, nije imala predstavu o veličini ovog projekta i sama je priznala da nikada pre nije čula za ovaj prestižni francuski brend. Ova kampanja izazvala je podeljena mišljenja i mnoge kritike zbog angažovanja tako mlade osobe u seksualno obojenom kontekstu. Nakon toga odlazi u Japan gde dobija naslovne strane magazina “Harper’s bazaar” i “Spur”. Planirano je da se iste godine – 2008, pojavi na naslovnoj strani australijskog izdanja magazina “Vogue”, ali su urednici odustali od ove ideje zbog starosne granice koja u ovoj zemlji postoji, tako da je, osim toga, Monika bila primorana da presedi čitavu Nedelju mode.

2.10 Samopouzdanje mladih godina: Monika “Jac” Jagaciak

Japansko izdanje magazina “Numéro”

Veliki proboj za nju dolazi 2009. godine na Njujorškoj nedelji mode, gde je radila revije svih vodećih dizajnera, među kojima su bili Calvin Klein i Donna Karan. Njen zaštitni znak je samouveren i snažan hod po pisti, iako je isti doveo do pada na reviji brenda Herve Leger, ali je mlada Jak to dostojanstveno podnela. Od tog perioda pa sve do danas gotovo da ne postoji relevantno ime u modnom svetu za koje ona nije radila, a izdvajaju se: Valentino, Marc Jacobs, Alberta Ferretti, Prada, D&G, Fendi, Versace, Tommy Hilfiger i mnogi drugi.

3.7 Samopouzdanje mladih godina: Monika “Jac” Jagaciak

Na reviji čuvenog brenda Valentino

Daleko od ovog posla, Monika je samo još jedna tinejdžerka. Poseduje izuzetan sportski duh, jer i potiče iz sportske porodice – otac joj je trener atletike, a sestra atletičarka. Po sopstvenom priznanju, da se ne bavi ovim poslom, verovatno bi trenirala, poput svoje sestre. Kada ugrabi priliku uživa, osim sporta, i u crtanju, a škola joj je zaista na prvom mestu, jer je svesna važnosti obrazovanja i činjenice da ovaj posao ne traje zauvek. Ono što posebno voli da istakne, kada je manekenstvo u pitanju, jesu divne prijateljice iz raznih delova sveta, koje je stekla. Među najbliže ubraja Fridu Gustavson (Frida Gustavsson), Karli Klos (Karlie Kloss) i Lindzi Vikson (Lindsay Wixon).

4.8 Samopouzdanje mladih godina: Monika “Jac” Jagaciak

Monika i Frida - prijateljstvo iznad svega


Aleksandra Duždević – Istinski hedonista. Zaljubljena u modu, jezike, umetnost, u svakom smislu! Film na dan, za dobro raspoloženje, dobra knjiga-lek svakoj boli! Srce ispunjeno ljubavlju obojeno crveno-belim bojama!

Comments