Treba da pomognem 

Ovo je često vrlo razgovetan i jasan unutrašnji glas, jer nije zamagljen razvijanjem prosuđivanja, nevericom, osećanjem ugroženosti i zbunjenošću zbog onoga što osećate. Kada osetite da nekome treba da pomognete, najmanje što možete učiniti, jeste da ponudite svoju pomoć. U tom slučaju, pomoć obično biva rado prihvaćena i vi dolazite u nečiji život “kao naručeni”, kao da vas je prizvao – što verovatno i jeste učinio. Suptilno informativno polje obuhvata sve nas i svi smo povezani, a intuitivni spoj se ostvaruje kada se frekvencije usaglase, kada se privuku i prepoznaju. 

Ja ovo mogu

Ponekad odjednom prosto znate kako nešto da uradite – iako to niste vežbali i usavršavali. A ponekad svoju sposobnost da nešto uradite gušite sumnjama i predrasudama – um vas ometa da uradite ono što možete. Kada se poduhvatite nečega u čemu niste sigurni, odgurnite u stranu sumnje, strahovanja, nesigurnost, utišajte um i posegnite u svoju unutrašnju stabilnost, u izvor znanja i sposobnosti. Kada osetite da nešto možete da uradite, uradićete to sa lakoćom, iako vam pre toga nikako nije uspevalo. Možda neće biti jednostavno da nastavite to da radite sa lakoćom i moraćete  da krčite put do svoje unutrašnje stabilnosti, ali zatim će biti sve lakše. Takođe, ovo iskustvo će vam u nekoj novoj situaciji omogućiti da odmah pronađete vezu sa svojom intuicijom i da znate da nešto možete. 

To je to 

Ovaj željeni osećaj, za kojim svi tragamo, uglavnom prepoznajemo u njegovoj negativnoj formi “nije to to”. Ali kada jednom iskusite da nešto jeste TO, ono pravo, ono kad sve “klikne” i “legne” na mesto – zapamtićete taj osećaj i uvek ćete moći sa sigurnošću da ga prepoznate. Bilo da se radi o osećanju smirenosti, životnom periodu u kome ste posebno nadahnuti, poslovnoj ponudi koju ste dobili ili osobi koju ste sreli, znaćete da je to TO. Takođe, znajte da ovaj osećaj intuitivnog prepoznavanja prave stvari ne daje garancije da će se one momentalno realizovati i postati deo vašeg života, ali mogu postati svetionik, cilj ka kome težite, spoznaja da najzad znate šta želite i šta treba da radite. 

Naslovna fotografija: instagram.com/ lexiwood

Brankica Milošević 

 

Comments