Ako se viđamo sa nekim svaki drugi dan i sa njim provedemo oko tri sata, to znači da je deset dana i petnaestak sati poznanstva dovoljno da sa njim odemo u krevet?

Ah, ali ponekad je dovoljno i pet minuta da to uradimo, samo što to onda nije sastanak, neko kres varijanta.

Brojanje, definisanje i etiketiranje ne pomaže nam mnogo da regulišemo odnose, iako se upinjemo da sve shvatimo, razgraničimo i organizujemo baš zato, da lakše i uspešnije regulišemo odnose.

Činjenica je da odmah znamo kad nam se neko sviđa i da to znači da bismo odmah mogli da oprobamo tu privlačnost u krevetu. Regulisanje odnosa međutim, zahteva da izbrojimo do deset. Dobro, do pet. Jer pet sastanaka je optimalno da utvrdimo da se nismo ohladili, da možemo da računamo da će nam veza potrajati neko vreme, da se ne osećamo iskorišćeno i da ostavimo dobar utisak.

Koliko sastanaka treba da prođe pre prvog seksa1 Koliko sastanaka treba da prođe pre prvog seksa

Ako se međutim, sastajanje produžava, a da muškarac ne pokazuje inicijativu i da još nije došlo ni do poljupca, ili nije otišlo ni malo niže od poljupca, zabrinućemo se da nešto sa njim nije u redu. Pašće nam na pamet sve moguće seksualne i psihološke katastrofe, a i pomislićemo da mu se ne sviđamo. Ako mi njega uporno odbijamo iako želimo da ga viđamo, pomisliće da imamo triper ili da smo nevine ili da hoćemo da ga ulovimo za brak. Svi ćemo se zabrinuti, kad se stvari ne odvijaju kako standardi nalažu.

Dok je zapravo jedino važno šta vama nalaže vaš osećaj i šta vam kaže zdrav razum i da li je to u skladu sa intuicijom i sa emocijama.

Pročitaj i ovo:

Magija brojeva: Pravilo boja tri za bolji seks

Aleksina Đorđević

 

Comments