Ne možeš stvarno da budeš zadovoljna u vezi, ako nisi zadovoljna sobom. Ne možeš istinski da ceniš nečije društvo i da uživaš u njemu, ako ne umeš da se provedeš sama sa sobom. To ti svi stalno poručuju i ti kontaš da u tome verovatno ima istine i da treba da se pozabaviš negovanjem veze sa samom sobom. Evo nekih predloga, koji te, prema mišljenju stručnjaka, upućuju na negovanje odnosa sa samom sobom.

Sedi negde uz hladno piće i pregledaj neku pop – rok istoriju. Iznenadićeš se koliko toga si propustila, koliko toga znaš i koliko različitih emocija ćeš osetiti. To je kulturno i emotivno putovanje, koje će te duboko dotaći na mnogo načina.

Ostavi telefon kod kuće i idi u šetnju. Veliki je izazov u današnje vreme provesti sat vremena u neobaveznoj šetnji, svesti usmerene na svet oko sebe, bez ikakvih “tehničkih smetnji”. Naravno da ti je bitno da budeš dostupna ljudima do kojih ti je stalo, ali oni će razumeti kad im pošalješ poruku “šetam, neću biti dostupna oko sat vremena” i onda ćeš moći da odahneš. I da shvatiš koliki si zavisnik od savremene komunikacije – sa drugima – i koliko je potrebno da se malo udaljiš od toga i približiš sebi i svojim osećanjima i svom doživljaju sveta oko sebe.

blog1 3 Sastanci sa sobom koje treba povremeno da organizuješ
Comments