Da li birate parfem za dan ili za noć?

Moguće je da vam je već poznato pravilo da se u toku dana biraju lakši mirisi, a noću teži. Pored toga, citrusni mirisi najviše odgovaraju poslovnom okruženju.

Vrlo je bitno kakav miris birate u odnosu na priliku gde ćete ga nositi. Jasno vam je da zavodljivi parfem baš i nije najpogodniji za poslovni sastanak.

Još jedna stvar koju treba napomenuti jeste da neće svaki parfem trajati jednaku količinu vremena. Poznato je da citrusni mirisi traju znatno kraće od mirisa vanile ili note drveta.

Uvek birajte prirodne mirise

Kada je izbor parfema u pitanju, prirodno je uvek bolje od sintetike. Osnovni razlog jeste razlika u kvalitetu. Prirodni mirisi duže traju, a i lepše mirišu od sintetičkih kada se pomešaju sa mirisom vaše kože.

Vaš sopstveni miris je jedna stvar koju nikako ne smete da zaboravite kada je u pitanju izbor parfema. Da li ste znali da se na unutrašnjoj strani kolena najviše oseti prirodan miris? To je jedno od najboljih mesta da se stavi parfem.

Trudite se da vaš savršeni parfem ima što više prirodnih nota i sastojaka koji su vam poznati, jer kad sintetički mirisi duže stoje na koži ili brže ispare, njihov miris ume toliko da se izmeni da vam više ne miriše na ono šta ste odabrali.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Comments