Hot topics

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Testirali smo FOREO LUNA fofo uređaj za čišćenje lica – ovo su naši utisci!

Leto u gradu? Ovako možeš da provedeš svoj savršeni dan!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

1/2

Kad devojka postane mlada žena, koja sama bira i krči svoj životni put i pri tom se suočava sa preprekama i stiče dobra i loša iskustva, vreme je da shvati i usvoji savete koje joj je majka dala – a to je ono što svaka osoba koja preuzima odgovornost za svoj život treba da zna i da praktikuje.

Osamostaljivanje je uglavnom stvar prktičnosti i odnosi se na hendlovanje svih onih stvari o kojima ne brineš, dok ne počneš sama da živiš. I kad počneš da svakog dana razmišljaš o hrani, čistom vešu, računima, nabavci, popunjavanju kućne apoteke i o tome da uvek imaš zalihu svega što ti je neophodno, srećeš se sa hiljadu dnevnih organizacionih zahteva, koje treba da ispuniš. I tada bolje shvataš svoju majku, koja je brinula o potrebama cele porodice i njeni saveti prestaju da smaraju, jer su korisni.

Drži se budžeta

Vrlo brzo ćeš shvatiti da je hrana najskuplja stavka – čim počneš da odlaziš sama u nabavke, shvatićeš zašto je mama uvek gledala da kupi ono što je na sniženju i zašto je neke proizvode kupovala samo ako su na sniženju. Tu su računi i troškovi života i uglavnom ti vrlo malo toga ostaje za neki vanredan trošak – novac kojim raspolažeš više ne služi da ga potrošiš kako ti hoćeš, nego najekonomičnije što možeš, kako bi svakog meseca izašla na kraj sa svim potrebama.

Kućna apoteka u kutiji

Treba ti sve – od paste za zube, do kafe i praška za pecivo, a treba da uvek imaš i opremljenu kućnu apoteku, da bi iz nje mogla u svakom trenutku (a ti trenuci su obično usred noći, ili nedeljom, kad ni jedna apoteka u blizini ne radi), mogla da izvučeš ono što ti hitno treba (lek protiv bolova, proliva, alergije, antibiotsku mast, prašak za brže zarastanje rana, gazu, jod, sredstvo za ublažavanje nazeba…) i što je tvoja majka uvek imala u zalihama.

Editors choice