Hot topics

Reci NE kompromisima: Ovo su neki koje definitivno ne bi trebalo da praviš

7 saveta kako da pobediš infekcije na prirodan način i bez upotrebe antibiotika

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Tvoj beauty vodič kroz najbolje tissue maske za lice

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Vreme je za detoksikaciju: Kako da napokon eliminišeš celulit i višak vode u telu?

Stajlinzi koje ćemo nositi celog leta – on repeat!

Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

1/2

Kad devojka postane mlada žena, koja sama bira i krči svoj životni put i pri tom se suočava sa preprekama i stiče dobra i loša iskustva, vreme je da shvati i usvoji savete koje joj je majka dala – a to je ono što svaka osoba koja preuzima odgovornost za svoj život treba da zna i da praktikuje.

Osamostaljivanje je uglavnom stvar prktičnosti i odnosi se na hendlovanje svih onih stvari o kojima ne brineš, dok ne počneš sama da živiš. I kad počneš da svakog dana razmišljaš o hrani, čistom vešu, računima, nabavci, popunjavanju kućne apoteke i o tome da uvek imaš zalihu svega što ti je neophodno, srećeš se sa hiljadu dnevnih organizacionih zahteva, koje treba da ispuniš. I tada bolje shvataš svoju majku, koja je brinula o potrebama cele porodice i njeni saveti prestaju da smaraju, jer su korisni.

Drži se budžeta

Vrlo brzo ćeš shvatiti da je hrana najskuplja stavka – čim počneš da odlaziš sama u nabavke, shvatićeš zašto je mama uvek gledala da kupi ono što je na sniženju i zašto je neke proizvode kupovala samo ako su na sniženju. Tu su računi i troškovi života i uglavnom ti vrlo malo toga ostaje za neki vanredan trošak – novac kojim raspolažeš više ne služi da ga potrošiš kako ti hoćeš, nego najekonomičnije što možeš, kako bi svakog meseca izašla na kraj sa svim potrebama.

Kućna apoteka u kutiji

Treba ti sve – od paste za zube, do kafe i praška za pecivo, a treba da uvek imaš i opremljenu kućnu apoteku, da bi iz nje mogla u svakom trenutku (a ti trenuci su obično usred noći, ili nedeljom, kad ni jedna apoteka u blizini ne radi), mogla da izvučeš ono što ti hitno treba (lek protiv bolova, proliva, alergije, antibiotsku mast, prašak za brže zarastanje rana, gazu, jod, sredstvo za ublažavanje nazeba…) i što je tvoja majka uvek imala u zalihama.

Editors choice