Hot topics

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

1/2

Kad devojka postane mlada žena, koja sama bira i krči svoj životni put i pri tom se suočava sa preprekama i stiče dobra i loša iskustva, vreme je da shvati i usvoji savete koje joj je majka dala – a to je ono što svaka osoba koja preuzima odgovornost za svoj život treba da zna i da praktikuje.

Osamostaljivanje je uglavnom stvar prktičnosti i odnosi se na hendlovanje svih onih stvari o kojima ne brineš, dok ne počneš sama da živiš. I kad počneš da svakog dana razmišljaš o hrani, čistom vešu, računima, nabavci, popunjavanju kućne apoteke i o tome da uvek imaš zalihu svega što ti je neophodno, srećeš se sa hiljadu dnevnih organizacionih zahteva, koje treba da ispuniš. I tada bolje shvataš svoju majku, koja je brinula o potrebama cele porodice i njeni saveti prestaju da smaraju, jer su korisni.

Drži se budžeta

Vrlo brzo ćeš shvatiti da je hrana najskuplja stavka – čim počneš da odlaziš sama u nabavke, shvatićeš zašto je mama uvek gledala da kupi ono što je na sniženju i zašto je neke proizvode kupovala samo ako su na sniženju. Tu su računi i troškovi života i uglavnom ti vrlo malo toga ostaje za neki vanredan trošak – novac kojim raspolažeš više ne služi da ga potrošiš kako ti hoćeš, nego najekonomičnije što možeš, kako bi svakog meseca izašla na kraj sa svim potrebama.

Kućna apoteka u kutiji

Treba ti sve – od paste za zube, do kafe i praška za pecivo, a treba da uvek imaš i opremljenu kućnu apoteku, da bi iz nje mogla u svakom trenutku (a ti trenuci su obično usred noći, ili nedeljom, kad ni jedna apoteka u blizini ne radi), mogla da izvučeš ono što ti hitno treba (lek protiv bolova, proliva, alergije, antibiotsku mast, prašak za brže zarastanje rana, gazu, jod, sredstvo za ublažavanje nazeba…) i što je tvoja majka uvek imala u zalihama.

Editors choice