Na putu ka uspehu postoji mnogo prepreka, a najgore su one koje sami sebi postavljamo na put.

Navodimo vam nekoliko najgorih saveta za karijeru koje ste imali prilike da čujete, i koje morate odmah zaboraviti, kako ne biste kočili sami sebe.

“Ostvarite svoju strast u poslu.”

starst Saveti za karijeru koje morate zaboraviti odmah

U savremenom svetu, ljudi sve svoje životne težnje i želje prebacuju na sferu poslovnog života. Tako ostaju neispunjeni privatno, a u poslu postaju neizdrživi perfekcionisti koji ne znaju da se nose sa greškama i gubicima i koji vrše veliki pritisak na svoje saradnike. Važno je pronaći balans u životu, i strast podeliti na više strana.

“Napravite planove za svoju karijeru.”

plan Saveti za karijeru koje morate zaboraviti odmah

Današnjica ne dozvoljava da se držite striktnih životnih planova na polju posla. Najbolje što možete je da svoje poslovno usavršavanje doživljavate kao put, da se postepeno gradite na ovom planu, prilagođavate novim uslovima i prihvatite sve dobre prilike koje vam se nude.

“Budite kompetentni i pouzdani i uspećete.”

kompetentnost Saveti za karijeru koje morate zaboraviti odmah

Ovaj savet je možda “radio” osamdesetih godina prošlog veka, ali danas ove dve osobine prosto nisu dovoljne. Danas bi možda bolji savet bio – šta god radili, budite neverovatno dobri u tome.

“Više učite, a manje gubite vreme sa svojim prijateljima.”

ucenje Saveti za karijeru koje morate zaboraviti odmah

I ovaj savet pokazao se kao loš. Vaša socijalna inteligencija se visoko vrednuje, vaši prijatelji predstavljaju posebnu vrstu socijalnog kapitala, ali i svojevrstan trening za timski rad. Naravno da treba da učite – ali nikako ne treba da zapostavite svoj društveni život.

“Radite puno – i uspećete.”

radnici Saveti za karijeru koje morate zaboraviti odmah

Žao nam je, ali ovaj savet je vrlo passe. Radnici na građevinama u nekim delovima sveta rade i po 12 sati, pa ipak jedva prehranjuju svoju porodicu. Da biste uspeli, ključna je dobra ideja.

Jasna Stanić

Comments