U današnje vreme kada su stres i zagađen vazduh naša svakodnevica, teško je sačuvati zdravu i lepu kožu. Međutim neki muškarci se i dalje mogu pohvaliti blistavim tenom.

225201455451pm484 Saveti za muškarce: Koža i nega

Pored raznih kozmetičkih proizvoda, muškarci sa lepom kožom pridržavaju se sledećih pravila:

Izbegavaju sunčanje

Svi volimo lep, preplanuli ten, ali ako ne želimo da naša koža bude puna pega, mladeža i bora, trebalo bi da izbegavamo sunčanje, naročito u solarijumu.

Ne puše

Muškarci koji ne puše imaju vidno lepši ten. Ako pušite, stvoriće vam se bore oko usana, oko očiju, a i podočnjaci će vam biti tamni i vrećasti.

Izbegavaju sapun

Sapun isušuje kožu i zato nikako nije pogodan za umivanje. Umesto toga postoje proizvodi namenjeni isključivo pranju lica i čišćenju kože. Muškarci sa blistavim tenom koriste upravo ove proizvode.

Paze šta jedu

Oni ne jedu brzu hranu, beže od čipsa, nisu ljubitelji čokolade i gaziranih sokova. Ako hoćete zdravu kožu jedite proteine, povrće, voće i žitarice.

Bez stresa

Stres nikako nije dobar za vaše zdravlje, a i utiče na stanje vaše kože. Sve one bubuljice koje se niotkuda pojave, verovatno su prouzrokovane stresom. Zato samo imajte pozitivne misli i ne nervirajte se ni oko čega.


Lenka Gatić

Comments