Podočnjaci, bubuljice, crvenilo na licu, sve su to pokazatelji u kakvom je stanju naš organizam. Spavamo li dovoljno, kako se hranimo, da li smo konstantno izloženi stresu, to svako bez problema može da pročita čim nam vidi kožu lica. Ali ne mora biti tako! Mi vam dajemo jednostavne savete uz koje će vam lice bukvalno procvetati ovog proleća!

Odmarajte. Pitate se kako ne izgledati umorno? Pa odgovor je prost. Biti odmoran! Znamo da je to lakše reći nego učiniti. Ali potrudite se da što češće sebi obezbedite sedam do osam sati sna kako bi izbegli kese ispod očiju. Verujte nam osam sati sna daje mnogo bolje rezultate, nego ijedna krema koju danas možemo naći na tržištu.

Fotografija br. 1 Saveti za negu koje će vaša koža voleti

Odmarajte

Za užinu citrusi. Mala dnevna detoksikacija? Što da ne! Poznato je da hrana bogata vitaminom C usporava nastanak bora. Pa zato navalite!

Fotografija br.2 Saveti za negu koje će vaša koža voleti

Bon Appétit

Pijte zeleni čaj. U toku dana bi bilo dobro da odvojite malo vremena za uživanje u šoljici ovog napitka. On je takođe poznat kao dobar saveznik u borbi protiv starenja, jer sastojci koji se nalaze u njemu pomažu obnavljanju ćelija kože.

Fotografija br.3 Saveti za negu koje će vaša koža voleti

Minimum jedna šolja zelenog čaja dnevno

Pijte vino. Ne, ne šalimo se. Jedna čaša crnog vina je poželjna u toku dana. Crno vino je puno antioksidanata koji će pomoći vašoj koži da izgleda zdravo i zaštitiće je od slobodnih radikala. Ali zapamtite jedna čaša!

Fotografija br.4 Saveti za negu koje će vaša koža voleti

Samo jedna čaša dnevno

Koristite kreme za sunčanje. Svaki dan! Ko se sunca krije bolje da ga nije, ma kako da ne. Sunce je postalo toliko opasno, da ukoliko želite lepu kožu bez pega, bora ili opekotina (koje kasnije mogu da izazovu i kancer), bilo bi dobro da koristite kreme na kojima piše minimum SPF 15, a ukoliko u toku dana provodite dosta vremena na otvorenom onda i višim zaštitnim faktorima.

Fotografija br.5 Saveti za negu koje će vaša koža voleti

Kreme sa zaštitnim faktorima sprečavaju ubrzano starenje kože

Budite vredni u krevetu. Ili gde god to radite. Možda niste znali da seks oslobađa endorfin, od koga dobijate ono lepo rumenilo u obrazima. Pa ako želite da izgledate sjajno povećajte procenat igrica u krevetu!

Fotografija br.6 Saveti za negu koje će vaša koža voleti

Momentalno deluje

Vežbajte. Dobar trening ne samo da pomaže pri sagorevanju kalorija, već i ubrzava dolazak kiseonika i hranjivih materija do vaše kože. Ne volite vežbanje? Onda igrajte! Pustite muziku (ne prejako, ne želite da vaše komšije zovu policiju) i đuskajte do poslednjeg atoma snage. Vaša koža će vam biti zahvalna!

Fotografija br.7 Saveti za negu koje će vaša koža voleti

Malo znoja nije naodmet

Smanjite količinu šminke ne licu. Makar to bilo samo vikendom. Dozvolite koži da se malo odmori i bude izložena pravom kiseoniku. A ukoliko nemate hrabrosti da iz kuće izađete nenašminkane, onda pokušajte da koristite samo maskaru, korektor i balzam za usne.

Fotografija br.8 Saveti za negu koje će vaša koža voleti

Uvedite nekoliko dana bez šminke u svoj nedeljni raspored

Jedite crnu čokoladu. Ozbiljno! Crna čokolada je, kao i crno vino, puna antioksidanata i preporučljiva. Naravno u malim količinama. Recite to mami i tetki sledeći put kad krenu sa onom poznatom “Ne jedi to izaći će ti bubuljice”.

Fotografija br.9 Saveti za negu koje će vaša koža voleti

Sladak saveznik u borbi protiv bubuljica

Smejte se. Osmeh je najbolji proizvod koji svom licu možete da poklonite. Nijedan drugi proizvod za negu kože, niti jedan kozmetički tretman ne mogu da učine da vaše lice izgleda lepo ukoliko ste namršteni. A ako ste nasmejani niko na vama neće primetiti ni jednu bubuljicu, niti boru, već samo vaš osmeh.

Fotografija br.10 Saveti za negu koje će vaša koža voleti

Ako ništa drugo ne upali... osmeh na lice i glavu gore


Mihajla Zečević. Živi u Beogradu i voli da piše. Ne koristi pero već tastaturu. Zato je i pokrenula blog “Belgrade fairy“. Nije zaljubljena u Rajana Goslinga i Pariz. Inspiraciju ne nalazi u Odri Hepbern. Ne voli vino, sneg i duge setnje pored mora.

Comments