Kosa je u većini slučajeva odraz ženstvenosti i zaštitni znak svake od nas. Kada nam je kosa lepa, sjajna i negovana, nekako se automatski osećamo lepše i privlačnije, zar ne?

Bez obzira da li imate prirodnu boju kose ili se farbate, negovana kosa je must have! Znamo da je zima naročito loš period za našu kosu, zato joj je u tom periodu potrebno posvetiti više pažnje.

Dajemo vam nekoliko saveta za negu kose tokom zime.

Najpre, počnimo od pranja kose. Hladan vazduh koji nas čeka napolju, ali i onaj vreli koji nam “donosi” fen, čini da kosa brže puca i oštećuje se. Zato, makar jednom nedeljno počastite kosu hranljivom maskom koju ćete kupiti ili čak napraviti. Recimo, probajte da napravite domaću masku za kosu, tako što ćete nekoliko grančica ruzmarina preliti malsinovim uljem, a nakon 5-10 minuta u tu činijicu dodati jaje umućeno sa malo meda i limunovog soka. Ruzmarin izvadite, a sve sastojke dobro promešajte i ostavite da odstoji još 5 minuta. Nanesite masku na celu kosu, od korena do vrhova, utrljajte je, uvijte kosu u plastičnu kesu i ostavite da deluje pola sata. Nakon toga, operite kosu na uobičajeni način.

24 Saveti za negu KOSE tokom zime
Comments