Među nama ženama, kada dođe zima, potpuno se zapustimo. Već nekoliko decenija, žene se više ne sređuju za druge, nego isključivo za sebe. A budući da zimi ne izlazimo iz debelih hulahopki i dugačkih pantalona i gaća, malo (više) zapustimo naše noge. Sada kada je proleće došlo, vreme je da skinemo sve te silne slojeve odeće sa sebe. Jedini problem je što se ispod svih tih slojeva odeće nalaze naše noge koje nisu nimalo glatke i negovane. Da bi nam koža bila meka i prijatna na dodir, moramo da uvedemo mini rituale koje započinju pre tuširanja i završavaju se posle njega. Uz minimum truda, osećaćemo se mnogo prijatnije u svim našim divnim prolećnim haljinama.

Pre tuširanja: Dobra hidratacija

Ukoliko imate problema sa suvim petama, pre tuširanja namažite kokosovo ulje na stopala. Nežno ih izmasirajte, da koža dobro upije ulje. Dok se tuširate, temeljno ih istrljajte da biste uklonili masnoću. I naravno, pazite da se ne okliznete.

Bonus savet: Pomešajte 3 kašike meda sa toplom vodom. Potopite stopala na 20 minuta, i meke pete su zagarantovane.

vika aleksandrova Wf39Cho4OTo unsplash scaled e1617269699180 Saveti za negu kože pre i posle tuširanja: kako da vam noge budu glatke

Pre tuširanja: Suvo četkanje

U svoj ritual bi trebalo da uvedete piling suvim četkanjem. U lokalnim drogerijama uzmite drvenu četku za kožu, i bar jednom nedeljno odvojte vreme za njeno korišćenje. Pre nego što krenete da se tuširate ili kupate, kružnim pokretima dobro izmasirajte stopala koristeći četku. To će vam pomoći da uklonite sve mrtve ćelije iz vaše kože, a i poboljšaće vam cirkulaciju.

Tokom tuširanja: Gel za tuširanje

Ma koliko se nazimili preko dana, pokušajte da se ne tuširate vrelom vodom. Ona vam isušuje kožu. Takođe, jako je bitno da pronađete gel za tuširanje koji će u potpunosti odgovarati vašoj koži. Uvek je bolje okrenuti se što prirodnijim preparatima. U zabludi smo ako mislimo da je gel bolji ukoliko više peni. Baš suprotno, jer to onda znači da u sastavu ima jeftine surfakante koji su u suštini agresivni deterdženti. Oni, sem prljavštine, sa kože skidaju i prirodni zaštitni sloj koji je našoj koži neophodan da bi izgledala lepo i negovano. Ukoliko često koristimo ovakve preparate, koža gubi svoju prirodnu masnoću i postaje gruba i suva, a čak možemo primetiti i iritacije.

Comments