Nova godina, stari status veze – singl. Pronalaženje uspešne veze ne dešava se preko noći (i ne, ne računa se onaj nepoznati lik kojeg si poljubila u ponoć) i zato svi mi dejtujemo. Dejtovanje je novi, popularni ekstemni sport u službi pronalaženja partnera i moramo priznati, iz godine u godinu sve nam teže pada. Ali, ako ne želimo da budemo singl, dejtovati se mora. Zato vam u nastavku teksta predstavljamo 10 praktičnih saveta za uspešno dejtovanje u 2022. godini, koje će možda rezultovati time da u narednoj godini nećete imati potrebe da se vratite na ovaj tekst. Srećno!

Promenite svoj stav kada je dejtovanje u pitanju

Ako krenete sa fatalističkim stavom da nikada nećete naći nikoga, nemojte da se iznenadite kada to zaista tako i bude. Zato, glavu gore, malo optimizma i pravac u nove pobede. Pa od toliko ljudi na ovom svetu, valjda će se naći barem jedna osoba koja je match za vas. Ne očajavajte, znate koliko ste vredni i koliko ljubavi možete da pružite.

Ne shvatajte dejtovanje previše ozbiljno, ali ga shvatite ozbiljno

Ključ je u tome da se zabavite i upustite u avanturu bez finalnih očekivanja u napred, ali da isto tako shvatite da bez odlazaka na dejtove ne možete očekivati da ćete naći partnera. Nakon što se upustite u novi odnos, tek onda možete postavljati temelje i predviđati budućnost i dalji put svoje veze. Do tada, samo polako.

Uzmite sudbinu u svoje ruke

Ne prepuštajte svoj ljubavni život slučaju! Pa niste sebe na ulici našli pa ne znate šta ćete sa sobom. Odbacite misli da će sudbina navesti “onog pravog” da baš sa vama uđe u lift ili se sudari sa vama u prodavnici, i preuzmite konkretne korake za promene u svom ljubavnom životu. Vaš status veze je samo vaša odgovornost!

Jedini put iz pakla je kroz pakao

Znamo, dejtovanje je nekad užasno. Onaj lik sa Tindera sumnjivo ne liči dovoljno na svoje fotografije, fini dečko kog vam je preporučila koleginica zapravo je veoma neprijatan. Ali, jedini način da izađete iz pakla je da prođete kroz njega – i konačno dođete do svetla na kraju tunela i prave osobe koja se sve vreme tu negde nalazila i čekala da je pronađete.

Budite realistični u svojim očekivanjima

Niko od nas nije savršen, pa ni vi, i zato budite realistični u svojim očekivanjima. Naravno, ne kažemo da prihvatate manje nego što zaslužujete i svi mi podjednako zaslužujemo ljubav – ali princ na belom konju bi trebalo da ostane u bajkama sa kojima ste završili pre oko dvadesetak godina. Realnost može biti i te kako lepa, onda kada se oslobodimo idealizovanih fantazija.

Comments