Može li veza na daljinu zaista da uspe? Bez obzira što se mnogi ne slažu da su ovakve veze moguće, ako je verovati ekspertima za ljubav, veze na daljinu zapravo jesu moguće. Evo nekoliko saveta koje treba da ispratite i time sačuvate svoju ljubav na daljinu.

Kako eksperti kažu, ono što je najbitnije za vezu na daljinu jeste da obe strane shvate da moraju dosta da komuniciraju i da rade na tome da im veza bude uspešna, a, istina je, moraju na tome da rade više nego obični parovi.

Jedan od saveta koje oboje možete da ispratite je da, pre svega, naučite kako da koristite telefon kako treba. I ti i tvoja bolja polovina morate da pričate preko telefona svakoga dana. Komunikacija je jedan od najbitnijih delova veze i veoma je bitno da se razgovara svakoga dana. Prepreke tipa troškova ne smeju biti razlog zbog kog se ne čujete, iako, da, račun nekada može biti ogroman. Međutim, uvek morate držati u glavi činjenicu da je veza važnija od računa!

Druga bitna stvar koju možete da radite je da jedno drugom šaljete mejlove, poruke i da četujete preko WhatsAppa, Skypea, ili bilo kog drugog instant messaginga. Iako je tvoja bolja polovina možda na drugom delu planete, sigurno će je/ga obradovati ako od tebe dobije poruku ili mejl. Ako ili tebe ili nju/njega posao sprečava da se čujete tako često, uvek možete da se dogovorite i zakažete doba dana kada se čujete. Možete ovo raditi i online, ako ne telefonski.

Da bi romansa i strast ostale na vrhuncu, postoji dosta stvari koje možete da uradite. Na primer, možete joj/mu poslati poklon preko pošte, napisati ljubavnu pesmu ili, jednostavno, poručiti ručak na njenu/njegovu adresu i tražiti dostavu. Iako nećete fizički biti zajedno da uživate u ovoj sreći, učinićete da se oseća sjajno, jer će na taj način znati da mislite o njoj/njemu.

Saveti za uspešnu vezu na daljinu podrazumevaju i pomalo putovanja. Kako biste od veze na daljinu napravili funkcionalnu vezu, morate da odlazite jedno kod drugog s vremena na vreme. Međutim, posete moraju da budu fer, tj. jednake, što znači – ne može samo jedno da prevaljuje put do ovog drugog. Morate oboje da se potrudite i putujete u taj drugi grad ili drugu zemlju. Zauzvrat, ovo će samo učvrstiti osećaj sigurnosti i potvrditi to da jedno drugo volite i da ste spremni da uložite jednako truda u funkcionisanje veze.

slika24 Saveti za uspešnu vezu na daljinu

Mi smo savršen par, samo nismo u savršenoj situaciji

I, konačno, kada je u pitanju veza na daljinu, veoma je važno da oboje budete pripremljeni na male i one veće prepreke. Ovo znači da i jedno i drugo morate biti fleksibilni i puni uzajamnog razumevanja. Morate da razumete činjenicu da nekada nećete biti u mogućnosti da razgovarate onda kada ste se dogovorili da hoćete zbog porodičnih obaveza, posla, iznenadnih rokova koje morate da ispunite i slično.

Sve dok ne zaboravite da volite jedno drugo i sve dok prihvatate svoju vezu baš takvu kakva je – sve će biti u redu.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

 

Comments