Zima i svi njeni propratni elementi u vidu niskih temperatura, vetra i sl, nikako ne odgovaraju našoj koži. Ona postaje suvlja, manje je hidrirana, lepa i sveža, pa joj je potrebno pružiti više nege nego obično. I ovo naročio važi za devojke čija je koža po prirodi suva. Crvenilo, iritacija, ispucala koža i neprijatno zatezanje, samo su neki od “simptoma” ovog tipa kože koje bi trebalo izlečiti. Ono što naročito stresira kožu jesu i nagle promene temperature kada idemo iz jako zagrejane prostorije napolje, gde je hladnije.

Zbog svega ovoga, lako zaključujemo da je tokom zime neophodno pružiti koži dodatnu negu, pa vam zato dajemo nekoliko saveta.

Pre svega, počnimo od preparata za negu. Da bi vaša koža bila sveža i hidrirana, vodite računa da vaša krema sadrži neki od ovih sastojaka – glicerin, mlečnu ili hijaluronsku kiselinu, jer oni vezuju vodu i sprečavaju njen gubitak. Takođe, sastojci poput šea putera, ulja jojobe ili badema su takođe blagotvorni za vašu kožu i pružiće joj potrebnu negu i hidrataciju. Nemojte koristiti naparfemisane, mirišljave i proizvode koje u sebi sadrže alkohol jer on dodatno čini kožu suvljom.

koza Saveti za zimsku negu suve kože
Comments